Els Plens, més oberts la ciutadania

Dilluns, 27 de gener de 2020 a les 00:00

Coincidint amb el Ple ordinari d’avui dilluns 27 de gener, l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès estrenarà un nou sistema d’enregistrament de les sessions plenàries que permetrà retrasmetre-les en streaming a través del canal Youtube del Consistori i, a més, implementar el sistema de vídeo acta digital.

A la Sala Polivalent, espai on se celebren els Plens, s’hi ha instal·lat un equip d'enregistrament que consta de tres càmeres que graven a FULL HD; una de fixa que fa un plànol global, i dues de robòtiques que enfoquen directament el regidor o regidora que fa ús de la paraula. Mentre dura la sessió, i depenent del regidor o regidora que intervé, s’activa un càmera o una altra i el resultat és una edició més amable per a l’espectador.

A més, també s’ha instal·lat una nova microfonia, de manera que les intervencions quedaran enregistrades amb qualitat i de forma ordenada i intel·ligible, ja que aquests nous micròfons no permeten que dos regidors/s parlin alhora.

Vídeo acta

Una de les principals novetats són les vídeo actes, un sistema de gestió d’actes digitals que s’elabora molt ràpid i que integra la documentació vinculada a cada Ple: convocatòria, ordre del dia i vídeo acta, tot validat amb signatura digital.

Tota aquesta documentació relacionada amb el Plens -els celebrats a partir de gener de 2020- es pot consultar al web https://plens.ametlla.cat/, amb especial atenció a la vídeo acta, un vídeo del Ple amb les intervencions dels regidors/es i els punts debatuts indexats, de manera que és molt senzill localitzar les parts de la sessió que hom vol consultar.

Les vídeo actes substitueixen les actes tradicionals, que fins ara havien de ser transcrites a partir dels àudios dels plens; una tasca feixuga, lenta i amb la dificultat que comporta transcriure àudios de llarga durada que sovint no quedaven ben enregistrats.

Més transparència

Aquest nou sistema permet obrir encara més el Ple a la ciutadania, ja que cada sessió serà retransmesa en directe, en streaming, a través del canal Youtube de l’Ajuntament, on també hi quedarà dipositada, com fins ara, la gravació de la sessió.

 

Darrera actualització: 27.01.2020 | 10:32