El ple aprova la creació de l’empresa municipal de serveis “Cuidem l’Ametlla”

Dilluns, 20 de novembre de 2023 a les 00:00

En el marc del ple extraordinari celebrat el passat 14 de novembre es va aprovar inicialment, amb els vots a favor dels càrrecs electes d’Ametlla’t, els vots en contra dels de Junts per l’Ametlla i l’abstenció dels d’Esquerra Republicana de Catalunya, la creació de l’empresa municipal de serveis “Cuidem l’Ametlla S.L.”.

Tal com s’ha explicat amb anterioritat, aquesta proposta sorgeix com a resposta a les mancances detectades en l’actual servei de neteja viària per part de l’empresa concessionària Brócoli S.L., alhora que contempla la possibilitat d’incorporar, en un futur, altres serveis que presten empreses externes al Consistori, després d’una anàlisi acurada de cadascun d’aquests.

Aquest nou model de gestió directa, amb prèvia resolució de mutu acord de la concessió administrativa esmentada -també aprovada en el darrer ple-, inclou la subrogació del personal, i l’adquisició de la maquinària i mitjans necessaris. Ha de suposar un estalvi per a les arques municipals, i ha de comportar una major eficiència en el servei en qüestió.

Aquesta optimització sorgeix de l’estalvi de l’IVA del cost de personal, de l’estalvi del benefici de l’industrial i l’IVA d’aquest cost i de la possibilitat de rendibilitzar els recursos propis de l’Ajuntament (recursos humans, serveis jurídics, serveis econòmics, cost de supervisió de contractes, etc.) que poden suposar entre un 30-35% del cost del servei actualment externalitzat.

El dia d’avui, ja s’han iniciat els tràmits pertinents per crear d'aquesta empresa municipal i, a falta d'acordar-la entre tots els grups polítics, aquesta és l'estructura que proposa el govern municipal: 

Junta general

Formada per tots els regidors i regidores del Consistori.

Consell d'administració

Format per:

  • Alcalde
  • Regidor/a de govern
  • Regidor/a de govern
  • Regidor/a de Junts per l'Ametlla
  • Regidor/a d'Esquerra Republicana

Si els terminis establerts s’acompleixen, la previsió és que la nova empresa comenci a prestar servei a principis de l’any vinent.

Darrera actualització: 20.11.2023 | 10:22