El IX Cicle de Jazz de l’Ametlla es trasllada a la tardor

Dilluns, 1 de juny de 2020 a les 00:00

Ja ho teníem tot a punt per començar la novena edició del Cicle de Jazz, però l’actual situació condicionada per l’estat d’alarma i el risc de contagi de la COVID-19 no ens permetrà gaudir-lo tal i com ha estat concebut des de els seu orígens: música de qualitat amb joves talents musicals, en espais singulars del nostre municipi: proximitat, artistes i públic.

Enguany comptàvem amb una cartellera amb una selecció del més representatiu de la vanguarda del jazz de casa nostra, amb les propostes musicals de Carola Ortiz Quintet, Mar Vilaseca Trio, The Bop Collective (liderat per la saxofonista Irene Reig) i el veteraníssim i genial saxofonista Gorka Benítez. Tot plegat, en els espais generosament cedits per la família Giol-Draper i en Francesc Roger.

Des de la regidoria de Cultura, partint de la premissa que la seguretat de tothom (músics, tècnics i públic) és innegociable, hem valorat totes les alternatives possibles per poder dur a terme l’esdeveniment, i hem arribat a la conclusió que desvirtuaven aquest esperit original de trobada, de gaudi, de somni d’una nit d’estiu amb conversa i música, de tal manera que ens hem vist obligats a posposar aquesta novena edició, però no a suspendre-la.

Fidel a la idea que a l’Ametlla la cultura no se suspèn, sinó que es posposa, la regidoria no ha deixat de projectar el seu optimisme setmana a setmana amb il·lusió de poder oferir al nostre poble els espectacles programats. Com ja hem anunciat anteriorment, no hem suspès cap actuació, amb l’objectiu de no privar al públic ametllatà de les propostes artístiques i culturals, i també de mantenir el compromís amb els artistes.

Així doncs, de la mateixa manera que s’ha fet amb la programació teatral, el Cicle de Jazz ha estat ajornat i reprogramat a la tardor, amb les següents dates confirmades:

- Gorka Benítez Trio ens presentarà el dia 9 d’octubre el seu darrer treball discogràfic Salalagua (Fresh Sound New Talent, 2018) en format trio, acompanyat pel brillant guitarrista Dani Pérez i el sòlid i propulsiu bateria David Xirgu. 

- The Bop Collective actuarà el divendres dia 30 d’octubre i presentarà del disc Iaspis. Liderat per Irene Reig (saxo alt i composicions) és un octet nascut a Barcelona amb un peu a  Amsterdam. Els seus components professen una singular devoció pel swing i el hard-bop. La formació recull aquest llegat apostant per una nova revisió amb aportacions pròpies i originals.

- Carola Ortiz Group ens presentarà el divendres 20 de novembre el seu primer disc Sirin. La seva música pretén ser un canal per transmetre la bellesa i la intensitat d’allò natural. És una invitació a reconnectar-se. Sirin està composat, arranjat i produït per la pròpia Carola Ortiz amb la col·laboració de músics com Giulia Valle, Aleix Tobias, Marco Mezquida, Pau Figueres, Guillermo Rizzotto i Jurandir Santana, entre d’altres.

L’única proposta que no és podrà reprogramar ha estat Mar Vilaseca, atès que al setembre marxa a una prestigiosa escola de música d’E.E.U.U. a perfeccionar el seu art. En substitució seva podrem comptar amb la presència de la joveníssima trompetista Alba Careta i el seu quintet, que ens presentarà  Orígens  (premiat com a millor disc de Jazz de l’any 2019  per la revista Enderrock), el dia 11 de desembre.

Darrera actualització: 01.06.2020 | 09:52