Donacions a l'arxiu municipal

Dijous, 29 de novembre de 2018 a les 00:00

Darrerament l’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès ha rebut dues donacions de gran valor històric.

D’una banda, la Carmina Moncau ha cedit la documentació del fons personal del seu besavi, el doctor Sebastià Bassa, que a més de ser el metge del poble durant molts anys, també va ocupar el càrrec d’alcalde entre 1902 i 1916.

Es tracta d’un conjunt documental agrupat en una capsa d’arxiu i que presenta un bon estat de conservació. La major part dels documents van ser produïts durant el primer terç del segle XX, encara que el més antic és de l’any 1878. Pel que fa a la temàtica, bàsicament és correspondència enviada per diferents organismes, rebuts de pagaments i factures. Hi ha també documents i plànols relatius a les obres efectuades els anys 30 a la Sala de Teatre.

Per altra banda, en Ramon Ferrandis ha cedit una còpia del títol que acredita el nomenament i presa de possessió del seu avi, Ramon Ferrandis Roca, com a farmacèutic titular de l’Ametlla del Vallès a l’any 1923.  És un document de dimensions una mica superiors a un full DIN A4 en format de díptic, escrit per les dues cares i de gran bellesa estètica.

Des d’aquestes pàgines volem agrair públicament aquestes aportacions i totes aquelles que en algun moment hagin estat lliurades, doncs són accions de generositat que enriqueixen el contingut de l’arxiu municipal permetent-nos ampliar els nostres coneixements de l’Ametlla del Vallès.

Darrera actualització: 29.11.2018 | 12:05