Donació a l'arxiu municipal

Dilluns, 11 de juliol de 2022 a les 00:00

Recentment, l’arxiu municipal ha rebut la donació de nova documentació per part del Sr. Ernest Güell. Concretament, es tracta de quatre fotografies en blanc i negre que tenen més de 100 anys d’antiguitat, ja que tot i que en desconeixem l’any exacte, sabem que van ser realitzades entre els darrers anys del segle XIX i les primeres dècades del segle XX.

Una de les imatges és una vista general del barri de la Sagrera des de les Roquetes. En primer terme s’hi veu un bosc de pins, a l’esquerra hi ha la masia de can Corominas i al fons sobresurt el campanar de l’església i les edificacions que hi havia entorn el carrer Major. En una altra de les fotografies es veu un home i dos nens asseguts sobre un camp i al seu darrere s’observa la masia de can Draper. La tercera és una imatge de l’escultura que encara avui es conserva en una de les parets de la torre de can Draper. I la darrera imatge és del pati interior de can Draper, on podem contemplar una doble arcada en el pis superior de la qual un home i una dona observen a un jove que està mirant a càmera.

Les fotografies són de 9 x 16 cm., cadascuna d’elles està enganxada sobre un cartró i en desconeixem l’autoria.

Des d’aquí volem donar les gràcies al Sr. Ernest Güell, que ha estat la persona que ha fet aquesta aportació gratuïta a favor de l’Ajuntament, la qual cosa servirà per seguir ampliant el fons fotogràfic municipal.

Darrera actualització: 11.07.2022 | 09:41