Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

Diumenge, 17 de maig de 2020 a les 00:00

Avui, 17 de maig, és el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, i l'Ajuntment de l'Ametlla del Vallès, a través de la seva àrea d'Igualtat, se suma a les reivindicacions d'aquesta jornada, amb aquest manifest:

El 17 de maig de 1990, l'Organització Mundial de la Salut va eliminar l'homosexualitat de la llista de trastorns sexuals, un gran pas pels drets del col·lectiu LGTBIQ+. L’Ajuntament de l’Ametlla s'adhereix a aquesta jornada, que recorda que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d'injustícia i de violència envers les persones per llur identitat de gènere o llurs orientacions sexuals i afectives.

Els principis d'equitat i de no-discriminació són elements fonamentals dels drets humans, i l’Ajuntament de l’Ametlla està fermament compromès amb aquests principis. Treballarem per erradicar qualsevol discriminació i assegurar que la diversitat sexual i afectiva es pugui viure en plena llibertat.

Tanmateix, per molt bones intencions que tinguem com a institució, no podem negar la realitat: moltes persones han d’amagar la seva sexualitat, identitat de gènere o característiques de sexe. Des de petits classifiquem a les persones en unes categories rígides: home/dona i, un cop algú transgredeix aquests rols, sorgeix la discriminació i l’estigma. És tasca de tota la ciutadania acabar amb aquestes actituds i trencar el silenci.

No podem ser còmplices d’aquesta LGTBIfòbia, sinó que hem de trencar el silenci i fer sentir a totes aquelles persones que tenen por a expressar qui son que estem aquí i les estem esperant amb els braços oberts, perquè estimem la diversitat i la llibertat.

Volem mostrar el nostre agraïment i reconeixement a totes aquelles persones que en el passat han lluitat al nostre país perquè puguem viure amb llibertat, sense oblidar que hi ha molts països del mon on encara es discrimina i castiga al col·lectiu LGTBI, fins i tot amb la mort. A totes aquelles persones perseguides per la seva orientació o identitat sexual, a l’Ametlla trobareu una mà amiga.

Amb motiu d'aquesta jornada, condemnem totes les actituds de rebuig, de prejudici i d'hostilitat contra lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals; apostem pel reconeixement de la llibertat i la igualtat entre totes les persones en una societat democràtica i plural, i fem una crida a tota la societat civil per a erradicar tot tipus de discriminació i violència per raó d'identitat de gènere o d'orientació afectiva i sexual.

 Enguany i a causa de la situació d’excepcionalitat que vivim, creiem especialment important la existència d’espais segur on es salvaguardin els drets de les persones del col·lectiu LGBTI.

Aquest any hem de reivindicar des del confinament: nens, nenes, joves, adults, adultes, avis i àvies LGTBIQ+, volem sentir les vostres veus, les vostres històries i les vostres realitats.

Entre totes, trenquem el silenci.

Darrera actualització: 15.05.2020 | 14:15