Debat escènic: “Un vot, un dret”

Dimarts, 9 de març de 2021 a les 00:00

En el marc dels actes commemoratius del Dia Internacional de les Dones, el diumenge 14 de març (18h) la Sala Municipal de Teatre acollirà el debat escènic “Un vot, un dret”.

Aquest debat comptarà amb la interpretació de les actrius Elena Godó i Mercè Rovira-Bru, les quals es posaran en la pell de Clara Campoamor i de Victoria Kent respectivament quan, l’1 d’octubre de 1931, essent elles les dues úniques dones diputades, varen debatre a les Corts republicanes sobre la inclusió del sufragi femení en la nova constitució.

Campoamor defensava la inclusió del dret basant-se en la defensa dels drets naturals de totes les persones, independentment del seu sexe; i Kent demanava l’aplaçament fins que la nova república estigués ben consolidada, temorosa d’un vot influenciat per l’església i els marits més conservadors.

Els dos discursos s'emmarcaran dins un joc dramatúrgic en què la Clara i la Victòria retornen del més enllà per continuar la lluita en favor dels drets femenins recuperant el debat de l'1 d'octubre de 1931 . Aquest debat els servirà per donar peu a un altre de més actual que es traslladarà al públic: Com s'ha d'enfocar la lluita per aconseguir la igualtat efectiva de drets?

Tothom que hi vulgui assistir, cal que reservi l’entrada trucant al 93 843 25 01 o bé escrivint a gentgran@ametlla.cat

Darrera actualització: 09.03.2021 | 09:36