Culmina la segona fase del procés participatiu del POUM

Dijous, 17 de novembre de 2022 a les 00:00

El dia 3 de novembre es va celebrar el segon dels dos tallers participatius posteriors a l’aprovació de l’Avanç del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), el qual va tractar sobre la compleció de la travessera urbana sud (avinguda Onze de Setembre) en contraposició a la carretera de Sant Feliu BP-1432,.

El taller va constar d’una exposició prèvia per part de l’arquitecta municipal i, posteriorment, quaranta-cinc persones assistents es varen dividir en petits grups de debat per consensuar aportacions compartides a partir de la informació presentada prèviament.

El buidatge dels resultats d’aquests dos tallers es pot consultar al web municipal, i es tindran en compte durant el procés de desenvolupament del nou POUM.

Procés participatiu

Aquests dos tallers realitzats recentment s’emmarquen dins el Programa de Participació Ciutadana dissenyat per acompanyar els treballs de revisió del planejament urbanístic, que conduiran a la redacció i aprovació del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

Aquest programa va començar el mes de juny de 2021 amb una primera fase de diagnosi, estructurada a través d’un qüestionari en línia obert a tota la ciutadania i de tres tallers deliberatius temàtics. L’objectiu era recollir opinions i valoracions de veïnes i veïns per tal de complementar amb criteris de la ciutadania el procés d’elaboració de les anàlisis diagnòstiques que van fonamentar la posterior redacció de l’Avanç de planejament, aprovat inicialment en el Ple de 25 de juliol.

Aquesta primera fase es va completar amb una “passejada participativa” a través de la qual es van visitar diferents emplaçaments urbans per generar converses in situ entre veïns i veïnes i els responsables de la redacció del projecte.

La segona fase s’ha realitzat aquest octubre i novembre amb els dos tallers esmentats un cop aprovat l’Avanç de planejament.

A partir d’aquest procés participatiu s’ha creat un òrgan de seguiment i avaluació del procés anomenat Assemblea Participativa, que s’ha reunit dues vegades durant tot el procés. Es tracta d’un òrgan obert a la tota la ciutadania (organitzada i no adscrita), que vol esdevenir un espai informatiu i de seguiment del procés de participació.

Darrera actualització: 17.11.2022 | 14:02