Comunicat sobre l'obertura de les piscines d'estiu

Dijous, 28 de maig de 2020 a les 00:00

A continuació transcrivim un comunicat del regidor d'Esports Gustau Saeta, en què explica en quin punt es troba el procés d'obertura de les piscines d'estiu de Can Camp i Ca l'Arenys.

Com totes les decisions a prendre que aquesta pandèmia mundial ens està posant damunt la taula, de ben segur que l’obertura, o no, de les piscines municipals n’és una, i no fàcil; és molt complicada.

Per una banda, tenim tota la normativa a nivell de salut i protocols de seguretat que s’haurà de complir d’una manera obligatòria per part de tothom, per tal de garantir la seguretat de les usuàries i també a nivell laboral de les treballadores de les instal·lacions. De ben segur que, aquest any, el funcionament i les normes internes de les piscines també variaran, atès que caldrà seguir els protocols esmentats.

El ministeri de sanitat del govern d’Espanya, que és l’autoritat competent en aquest estat d’alarma, és qui ha realitzat el Plan de transición hacia una nueva normalidad amb un cronograma annex orientatiu de la desescalada en els diferents sectors (que anirà variant tant en àmbits territorials com en dates, depenent de la resposta del control de la pandèmia). En aquest annex es parla d’esport i d’altres equipaments esportius, però en cap cas de les piscines.

El dia 16 de maig va sortir una ordre en què s’estableixen les directrius perquè les instal·lacions de piscines recreatives prenguin les mesures necessàries per a la seva reobertura, i el Departament de Salut de la Generalitat ja reconeix que es poden obrir aquests equipaments en fase 2, però amb cita prèvia.

A hores d’ara esperem que el CECAT, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya del Ministeri de l’Interior de la Generalitat, que és qui aprova els plans de desconfinament sectorials, faci el pla de desconfinament de les piscines recreatives.

Aquest pla, com els altres, marcarà els criteris generals perquè nosaltres, l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès, desenvolupem el nostre de propi.

Si obrir cada any les piscines ja exigeix ser molt curós i rigorós pel que fa a normativa (pel què ens hi juguem tots) més ho és encara aquest any, en què la salut s’ha posat en el focus de totes les nostres prioritats i les exigències són extremes: aforaments molt reduïts, cita prèvia, espais delimitats...

La nostra voluntat de donar a la població el servei recreatiu de les piscines d’estiu va en concordança amb la nostra responsabilitat de garantir la seguretat a través del compliment de totes les indicacions que les autoritats competents ens marquin, i fer viable el seu ús.  Se’ns presenten moltes incògnites en les quals ja estem treballant: l’obertura de tots els equipaments és possible amb els recursos que tenim? Quins hem de prioritzar? Tot i seguint les mesures que ens marquen, som capaços de garantir la salut de les nostres usuàries? Les obrirem però amb el risc que només les gaudeixin un nombre molt limitat d’usuàries?

Estem treballant per resoldre tots els dubtes i us en mantindrem informats.

Gustau Saeta i Menor 
Regidor d’Esports

Darrera actualització: 28.05.2020 | 10:56