Comunicat sobre els casals d'estiu

Dimecres, 27 de maig de 2020 a les 13:30

Des de l'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès s'està treballant per trobar la millor fórmula perquè els casals d'estiu que habitualment es desenvolupen en equipaments municipals es puguin realitzar adaptats a les necessitats del nou context, i posant per davant la seguretat i l'acompliment de les normatives i protocols pertinents.

Que aquest estiu serà diferent per a tothom, és un fet. Els casals d’estiu obren una porta a gaudir dels temps de vacances escolars amb una perspectiva diferent, lúdica, engrescadora, educativa i, per què no dir-ho, també ajuden a les famílies a que els infants facin una activitat mentre les mares i els pares estan treballant.

Aquest estiu, tot això, malauradament, serà diferent. És molt possible que la part més pedagògica quedi en un segon pla, ja que les mesures sanitàries i de compliment dels protocols faran que les activitats hagin de ser, sí o sí, modificades.

Per una banda, tenim els casals que diferents empreses privades ofereixen. En aquest sentit, la responsabilitat de l’Ajuntament és vetllar per a què es compleixi la normativa vigent i mostrar-nos col·laboradors amb aquelles accions que poden donar o oferir.

A nivell municipal, és a dir, les entitats sense ànim de lucre que utilitzen les instal·lacions municipals mitjançant conveni, se’ns fa difícil saber a dia d’avui quins casals i quines instal·lacions podran donar aquest servei ja que, per sobre de tot, la prioritat d’aquest Ajuntament és la de vetllar per la seguretat i fer complir les normatives i protocols que vagin sortint. Val a dir que a dia d’avui només tenim instruccions, però res en ferm sobre la taula al respecte. Per tant, la feina serà adequar aquests documents que arriben per part dels ens superiors a nosaltres (Generalitat, Diputació i Consell comarcal) i traduir-los i adaptar-los a les necessitats de l’Ametlla del Vallès.

Sabem que algunes famílies necessitaran ajuda, sabem que els infants, adolescents i joves del nostre poble no en tenen la culpa d’aquest virus, sabem que porten molt temps tancats a casa i sabem que donarà la coincidència que entrarem a fase 3, si tot va com ha d’anar, que ja ho veurem, al juliol i que, per tant, els centres educatius estaran sense activitat.

Treballem per poder oferir la millor solució, però aquesta ha de ser ben pensada, ben definida, ben treballada i consensuada entre totes.

Gustau Saeta i Menor 
Regidor d’esports

Darrera actualització: 28.05.2020 | 09:38