Composició de l'Ajuntament i funcionament del nou govern

Dijous, 18 de juliol de 2019 a les 00:00

El Ple extraordinari i urgent celebrat el passat 15 de juliol va servir, entre d'altres per presentar el nou cartipàs municipal i traçar les principals línies de funcionament del nou govern.

El nou govern de l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès, aposta per la transversalitat en la presa de decisions i en un canvi en el poder efectiu de decisió de la figura de l’alcalde.

És per això que aquest delega totes aquelles competències susceptibles de ser delegades a la Junta de Govern Local (JGL), que esdevindrà el principal òrgan decisori i que estarà integrada, de forma proporcional,  per 2 membres d’ERC, 2 d’Ametlla’t i 1 de l’Ametlla en Comú Podem:

  • Pep Moret i Tanyà (ERC), com a alcalde.
  • Pere Marieges i Castells (A’t), com a primer tinent d’alcalde.
  • Jaume Durall i Lobete (A-ECP), com a segon tinent d’alcalde.
  • Mireia Morillas i Ramos (ERC), com a tercera tinenta d’alcalde.
  • Jan Santaló i Lloret (A’t), com a quart tinent d’alcalde.

Les decisions polítiques es prendran per consens en el si de l’anomenat Consell de Govern format per l’Alcalde i tots els regidors i regidores que integren el govern municipal.

Estructura del govern

Tal i com es veu a la imatge, l’estructura de govern queda configurada en 5 àrees i 23 regidories, per tal de reforçar la transversalitat en la gestió. Cadascuna de les 5 àrees, coordinada per un regidor/a, comptarà amb un equip de persones vinculades a les candidatures - sempre obert a noves incorporacions-, que tindrà un paper decisori a l’hora de definir i implementar les polítiques de cada àrea.

Comunicació

La voluntat del nou govern municipal  és la de garantir la imparcialitat, pluralitat i objectivitat, així com la qualitat dels mitjans de comunicació municipals. Una primera mesura que ja s’ha pres és la creació d’un canal de comunicació oficial del govern i de propietat dels 3 grups que l’integren, que permetrà neutralitzar tota informació del compte oficial i separar d’aquest la que tingui un caràcter polític.

Els canals del govern són:

Facebook

Twitter: @governametlla

Instagram: @governametlla

Darrera actualització: 18.07.2019 | 11:43