Commemoració del 25N a l’Ametlla del Vallès

Dilluns, 13 de novembre de 2023 a les 00:00

Amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, 25 de novembre, l’àrea de Benestar Social, Famílies, LGBTQIA+ i Equitat de l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès, amb el suport d’altres regidories, organitza un seguit d’activitats i actes per tal de commemorar, donar visibilitat i continuïtat a la lluita per la igualtat efectiva amb independència del sexe, gènere i orientació sexual.

I és que les desigualtats es manifesten de múltiples maneres a la nostra societat. Una de les més rellevants, atesa la seva magnitud, és la violència masclista. Segons les dades de l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere, durant el primer i segon trimestre de 2023 s’han registrat un total de 94.554 denúncies per qüestions de violència masclista a tot l’estat, i Catalunya se situa com una de les comunitats amb més casos i denúncies, concretament 11.452 denúncies de violència de gènere durant els primers sis mesos de 2023.

Malgrat els esforços per reduir les desigualtats, les xifres de violència de gènere continuen essent alarmants: durant el que portem de 2023 s’han comès 51 feminicidis a l’estat espanyol.

Per tal d'acabar amb aquesta realitat que interpel·la i limita a totes les persones, el Consistori se summa en la promoció d'espais de reflexió i crítica per, a través dels quals, acabar amb els prejudicis i esterotips de gènere.

Programació 25N 2023

Dilluns 20 de novembre
“És de conya”
De Nus Cooperativa.
Teatre social per a adolescents i joves que ens farà viatjar per l’amor romàntic i les violències masclistes. Una història sobre les petites coses que passen desapercebudes, però que poden arribar a fer-se molt grans... Però sempre podem transformar el final!
HORA: 17.30 h
LLOC: Sala Polivalent


Dimecres 22 de novembre
Conferència “Gestació Subrogada”,
A càrrec de Bàrbara Monllor, jurista especialitzada en dret penal, dones i gènere.
En aquesta ponència abordarem una de les temàtiques més polèmiques actualment; la gestació subrogada. Ens endinsarem en aquest tema i intentarem respondre preguntes, com: “Com es regula la gestació subrogada a Espanya?” O, “Quines perspectives existeixen al respecte?”
HORA: 19 h
LLOC: Sala Polivalent


Divendres 24 de novembre
La Sextruck, a les Nits Joves
Una caravana pedagògica oberta a tothom, on poder experimentar, qüestionar, intercanviar opinions i descobrir tot allò relacionat amb la sexualitat, l’afectivitat i els feminismes. El seu interior té molts recursos i espais que ens permetran parlar sobre la menstruació, mètodes d’anticoncepció, descobrir el propi cos, etc.
HORA: 20 h
LLOC: exterior de Can Muntanyola

Concert "Elane", a les Nits Joves
Un concert de rap revolucionari, feminista i amb temàtica social. L’Elane ens farà vibrar acompanyada d’un DJ, un guitarrista i una corista/beat boxer.
HORA: 20.30 h
LLOC: Can Muntanyola


Dissabte 25 de novembre
Taller “La teranyina de teixir”, a càrrec de l’Associació El Far
Un taller obert a totes les persones de qualsevol edat. És una activitat artística que promou la comunicació positiva i les relacions saludables, a través d’una activitat que ens farà reflexionar sobre els nostres punts forts i potencialitats
HORA: 17 h
LLOC: Passeig

Performance i lectura del manifest.
Performance oberta a totes les persones i lectura del manifest institucional contra les violències masclistes.
Amb el suport i la participació de: Associació Dones d’Avui, Associació Fotogràfica i de Caminades de l’Ametlla del Vallès, Agrupació Cultural de Dones de l’Ametlla i Lluita de Barris.
HORA: 19 h
LLOC: Plaça de l’Ajuntament


Diumenge 26 de novembre
Teatre: “La Ventafocs ja no creu en Prínceps Blaus”
De Sensedrama Teatre.
L’obra és una versió moderna, real i en clau d’humor que va més enllà dels contes de fades i del “Van ser feliços i van menjar anissos”. Una obra per totes les princeses i prínceps blaus, que han de buscar la millor manera de ser feliços.
HORA: 18 h
LLOC: Sala Polivalent
ENTRADES (6 €):  a www.entrapolis.com

Darrera actualització: 13.11.2023 | 13:23