Comença el procés participatiu del POUM

Dilluns, 21 de juny de 2021 a les 09:00

A partir d’avui, i fins al dia 22 de juliol, es durà a terme la primera fase del procés participatiu del POUM, que constarà de dues propostes de participació encaminades a recollir opinions ciutadanes que enriqueixin i complementin els treballs de diagnosi de l’Equip Redactor de l’avanç del POUM:

  1. Enquesta diagnosi on-line a través d’aquest enllaç https://forms.gle/5cgHeuzTALh9pZQB9 (finalitza el 15 de juliol).
  1. Tallers* de diagnosi:
    1. 8 de juliol | 19h | Can Camp: taller àmbit social.
    2. 15 de juliol |19h | Can Camp: taller àmbit econòmic.
    3. 22 de juliol | 19h | Can Camp: taller àmbit urbà-territorial.

*Per assistir a aquests tallers és imprescindible inscriure’s-hi enviant un e-mail a poum@ametlla.cat indicant nom, telèfon i tallers als que es vol participar.

L'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès està treballant en l'elaboració d'un nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

QUÈ ÉS UN POUM? És l’instrument urbanístic a través del qual municipis com l’Ametlla del Vallès decideixen com configurar un projecte de desenvolupament territorial col·lectiu. Un projecte d'àmbit municipal que té a veure amb l’edificació, amb les infraestructures o amb l’espai públic, però que també dibuixa un horitzó a llarg termini en diversos camps de la vida social i econòmica, amb la sostenibilitat com a rerefons.

PER QUÈ NECESSITEM UN NOU POUM? Per poder afrontar amb garanties els reptes i les oportunitats presents i futures. El Pla General d'Ordenació Urbana vigent és antic (1987) i ha quedat obsolet. Som un poble dinàmic que avança al llarg del temps, evolucionant en el sentit del progrés econòmic, social i ambiental. Ens cal bastir un projecte que sàpiga interpretar el llegat històric i aporti les bases per un desenvolupament sostenible.

IMPORTÀNCIA DE LES OPINIONS CIUTADANES: dibuixar un projecte col·lectiu no és una tasca que correspongui només a una persona o institució, sinó que ha de ser necessàriament plural. La veu de la ciutadania, en la seva diversitat, ha de ser-hi present.
 

Darrera actualització: 22.06.2021 | 10:13