Cavalcada de Reis 2020

Dimarts, 24 de desembre de 2019 a les 00:00

El diumenge 5 de gener la mainada de l’Ametlla del Vallès està convocada a la Cavalcada de Reis. Aquesta donarà el tret de sortida a les 18h a l’aparcament de la Residència d’Avis Millet Park, i avançarà fins la plaça de l’Ajuntament seguint aquest recorregut (veure plànol): carrer Major, carrer Torregassa, carrer Pompeu Fabra, Antic Camí de Caldes, Passeig i plaça de l’Ajuntament.

Arribades Ses Magestats a la plaça, seran rebudes pel Patge Reial i per l’alcalde de l’Ametlla del Vallès, Pep Moret, el qual els farà entrega de les claus de les cases del poble.

Seguidament, els infants podran fer-los entrega de les seves cartes, abans de sopar i anar a dormir ben d’hora.

La Cavalcada d’enguany comptarà amb una gran novetat: tres noves carrosses, més vistoses, més decorades i adaptades al nous temps, que transportaran als reis Melcior, Gaspar i Baltasar.

A més, aquest any hi haurà fila inclusiva a la Festa del Patge i a la Cavalcada per a infants amb necessitats especials. Aquests infants s’hauran d’inscriure a www.ametlla.cat.

Com és habitual, el seguici de Ses Magestats, els patges reials, entregaran a tothom que vagi a veure’ls grapats de caramels sense gluten i sense sucre.

Visita a les residències

Prèviament a l’inici de la Cavalcada, els Reig Mags faran, acompanyats pels regidors i regidores de l’Ajuntament, la visita de rigor a cadascuna de les quatre residències de Gent Gran del nostre poble: Can Focs, Antònia Roura, Can Camp i Millet Park.

Seguretat

Per tal de vetllar al màxim per la seguretat dels assistents a la Cavalcada, es prendran un seguit de mesures a tal efecte al llarg del recorregut. Aquest es delimitarà amb cinta evitant, així, el risc que els infants puguin ser atropellats per les carrosses i, a més, s’incrementarà el nombre de controladors que vetllaran per la seguretat de tothom.

A continuació transcrivim uns quants consells per gaudir d’una Cavalcada de Reis segura:

1.-  Porteu roba còmode i adequada per no passar fred i poder acompanyar, així, la cavalcada.

2.- Si aneu amb infants, porteu-los a coll o agafats de la mà. No els perdeu de vista en cap cas.

3.- Estigueu pendents de la gent gran i de les persones amb impediments i depenents.

4.- Estigueu atents a les indicacions dels agents municipals i dels organitzadors de la cavalcada.

5.- No envaïu l’espai del recorregut ni el travesseu en el moment de la cavalcada.

6.- Mantingueu-vos allunyats dels vehicles i carruatges.

7.- No correu, mantingueu un pas tranquil i calmat.

8.- Porteu la documentació a sobre. En cas dels infants, gent gran i discapacitats psíquics, prepareu una fitxa amb les seves dades i un telèfon de contacte i feu que la portin en un lloc visible per si es perden.

9.- No pugeu a les baranes, tanques o d’altres elements que puguin ser perillosos.

10.- En el lliurament de les cartes mantingueu-vos a la cua amb calma i deixeu espai suficient especialment per als més petits, la gent gran i les persones amb impediments i depenents.

11.- Finalitzada la festa, marxeu de forma ordenada, respectant l’ordre de sortida. No oblideu els vostres objectes personals.

Darrera actualització: 30.01.2020 | 09:45