Cartell de luxe al 5è Cicle de Jazz de l'Ametlla

Divendres, 20 de maig de 2016 a les 09:41

El proper divendres 27 de maig començarà una nova edició del Cicle de Jazz de l'Ametlla del Vallès, que des de fa cinc anys organitza l'àrea de Cultura del seu Ajuntament amb la finalitat de redescobrir indrets emblemàtics del nostre poble a través de música de qualitat.

Tret de sortida

El 5è Cicle de Jazz començarà amb la inauguració d'una exposició del pintor contemporani amb forts vincles amb l'Ametlla del Vallès Daniel Berdala, que ha il•lustrat el cartell de l'edició d'enguany, i que es farà a dos quarts de set de la tarda a la Biblioteca Municipal Josep Badia i Moret a dos quarts de set del vespre.

Seguidament, el mateix dia 27, la Sala Polivalent de l'esmentada biblioteca acollirà la inauguració de l'exposició "Ametjazz 2016", un recull de fotografies del 4rt Cicle de Jazz realitzada per membres de l'Associació Fotogràfica de l'Ametlla (AFA). Aquest acte estarà amenitzat per la cantant ametllatana Meritxell Chiva Quartet.

Concerts del 5è Cicle de Jazz de l'Ametlla:

Carles Benavent [27 de maig | 20.30h. Sala Municipal de Teatre. Entrada 10 €]

Carles Benavent Trio donarà el tret de sortida al cicle de concerts amb la presentació del seu darrer projecte titulat 1,2,3, acompanyat pel piano de Roger Mas i la bateria de Roger Blavia.

Benavent és un dels músics de jazz amb més projecció internacional del nostre país. La seva trajectòria musical s’inicia l’any 68 i d’aleshores ençà no ha parat de créixer al costat de noms com Chic Corea, Paco de Lucía, Gil Goldstein, Don Alias o Álex Acuña.

Gabriel Amargant Quintet [3 de juny | 20.30h. Plaça Can Viver - plaça Vella. Entrada Lliure. Aforament limitat]

Gabriel Amargant presenta el seu segon disc com a líder, And Now For Something Completely Di_erent (FSNT, 2015), recentment guardonat amb el premi Enderrock al millor disc de jazz de l'any 2015. Aquest disc li ha permès recrear-se com a autor i exhibir un assortit de composicions amb la seva signatura més personal.

Aquest nou àlbum és un recull de les experiències acumulades durant els últims anys “les influències de diferents estils, que es perceben en unes composicions més elaborades, on conviuen els passatges més cambrístics amb d’altres de més oberts”.

Eva Fernández [10 de juny | 20.30h. Can Plantada. Entrada 10€.]

Eva Fernández és una jove promesa del jazz català que destaca com a saxofonista i cantant. Fernández arriba en format quintet, amb una proposta que reuneix reconeguts músics de prestigi, com són en David Pastor, José Luis Guart, Toni Pagès i Miquel Àngel Cordero, per presentar el seu flamant primer treball discogràfic That Darkness, editat pel Taller de Músics.

Laura Simó & Francesc Capella Trio [17 de juny | 20:30h. Can Draper, entrada 10€]

La col•laboració entre aquests dos músics ve de molt lluny. A través dels anys s’han anat retrobant, ja sigui en grups aliens o en els que ells mateixos han format. Al 5è Cicle de Jazz de l’Ametlla del Vallès ens presenten en primícia el primer treball enregistrat dels dos genials músics en format quartet Afterflow.

Laura Simó veu, Francesc Capella piano, Guillermo Prats contrabaix i David Simó bateria.

Juan Antonio López Sextet [24 de juny | 20:30h. Millet Park. Entrada lliure]

Juan Antonio López Moya és un jove guitarrista format inicialment des dels tretze anys de manera autodidacta i en l'ambient de les penyes flamenques. Al 2015 va acabar els seus estudis superiors de música a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) obtenint matrícula d'honor.

En aquest projecte musical Juan Antonio López ens convida a fer un viatge on el flamenc d’arrel més tradicional es deixa seduir pel jazz.

Juan Antonio López, guitarra, Marc López, guitarra, Ismael Alcina, baix elèctric, Raúl Manchón, percussió, Diego Giménez, cant i palmes i Ángel Márquez cant, palmes i ball.

Venda d'entrades:

- Amb targeta de crèdit al departament de Tresoreria de l'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès (plaça de l'Ajuntament, 1), de dilluns a divendres de 8 a 15h.

- En metàl·lic al Punt d'Informació Juvenil (PICA) (carrer Sebastià Bassa, 10), de dilluns de divendres, de 17 a 20h.

Darrera actualització: 20.05.2016 | 09:50