Carnaval 2021

Dilluns, 1 de febrer de 2021 a les 00:00

Tal i com vàrem anunciar setmanes enrere aquest any, malauradament, no se celebrarà el Carnaval a l’Ametlla del Vallès de la mateixa manera que els anys anteriors.

La situació epidemiològica actual ho impedeix i, regint-nos per un principi de prudència, tant l’Ajuntament com la Comissió de Carnaval i Colles de Gitanes així ho hem cregut convenient.

Tanmateix, però, no ens n’hem pogut estar i hem configurat un proposta alternativa per treure’ns el “cuquet” i poder dir que, d’alguna manera, encara que sigui molt més modesta, el Carnaval s’ha pogut celebrar a l’Ametlla del Vallès.

L’àrea de Fetes de l’Ajuntament ha organitzat dues activitats de petit format i de caire familiar els dies 13 i 15 de febrer, amb totes les mesures sanitàries i de seguretat preceptives:


Dissabte 13 de febrer

Espectacle de màgia i experiments científics.

HORA: tres sessions a les 10.30h, 11.30h i 12.30h
LLOC: parc del CITA (Les Voltes)
ENTRADES: www.entrapolis.com (Aforament limitat).


Dilluns 15 de febrer

Espectacle de titelles “Palla, fusta, pedra” (Cia. Galiot Teatre)

HORA: A les 11h i a les 17h
LLOC: Sala Municipal de Teatre
ENTRADES: www.entrapolis.com (Aforament limitat).


Qui assisteixi disfressat a les activivitats rebrà un regal!

Ambdues activitats tenen un aforament limitat i és imprescindible adquirir l’entrada a través de la plataforma www.entrapolis.com. Demanem a les famílies que ho facin compleixin amb el compromís d’assistir a l’acte, i que si per algun motiu no ho poguessin fer, alliberin l’entrada a través de la mateixa pàgina web.

Les entrades es podran adquirir a partir del dia 5 de febrer


Activitats virtuals

A més, la Comissió de Carnaval ha organitzat tres iniciatives virtuals que es faran durant els dies de Carnaval:

- Concurs “Endevina l’any!”.

- Etiqueta el Carnaval (#GitanesCarnavalAmetlla21).

- Ballada virtual de gitanes, el 15 de febrer a les 18h, al Canal Youtube de la comissió.

Aquest és el comunicat de l'entitat:

2021 UN CARNAVAL DIFERENT

Aquest any no podem celebrar el Carnaval com es feia altres anys, però des de la Comissió no volem que es perdi l’esperit del Carnaval de l’Ametlla. Una festa que està documentada des de l’any 1578, ni tampoc el Ball de Gitanes que segons sabem ja es ballava en el nostre poble el 1884.

Per això us proposem que participeu de tres iniciatives virtuals que farem durant els dies de Carnaval. Com podeu veure en el cartell, podeu participar en el concurs  ENDEVINA L’ANY; caldrà anar seguint les fotografies que publicarem a les nostres xarxes del dia 5 al 14 de febrer i si endevineu de quin any són optareu a 3 premis. Caldrà enviar-ho per mail a la Comissió.

Segur que gairebé tothom a l’Ametlla, en una època o altra, s’ha disfressat o ha ballat Gitanes, per això podeu compartir fotografies i vídeos de Carnaval i Gitanes de l’Ametlla de totes les èpoques a les xarxes socials. Si les etiqueteu amb #gitanescarnavalametlla21 entrareu en el sorteig de 3 premis més.

Animem a tots els comerços de l’Ametlla a decorar els aparadors amb motius de Carnaval o Gitanes i també a disfressar-se durant el cap de setmana de Carnaval. Si pengeu les fotos amb l’etiqueta també entrareu el sorteig.

I com que a l’Ametlla no entenem el Carnaval sense el Ball de Gitanes, us convidem a la BALLADA VIRTUAL que es podrà veure el dilluns dia 15 a partir de les 18h al canal de Youtube de la Comissió. Les colles encara no han pogut començar a assajar, però el nostre ball no faltarà a la festa. Tenim l’esperança que aviat podran començar els assajos i que de cara al bon temps podrem fer una ballada presencial a l’aire lliure.

Volem animar especialment als infants i joves a disfressar-se a les llars d’infants, a les escoles o a l’institut i sobretot participar en els actes infantils que organitza la regidoria de Festes per aquests dies. Els adults també us podeu disfressar a la feina, a casa amb la família o pel que calgui...

Trobareu tota la informació en la web de la Comissió carnavalgitanesametlla .weebly.com  i en els nostres xarxes socials Comissió Carnaval Ametlla i @carnavaligitaneslametlla

Comissió de Carnaval i Colles de Gitanes de l’Ametlla

 

L’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès espera poder tornar a gaudir ben aviat de la tradicional festa de Carnaval com estàvem acostumats, alhora que agraeix la comprensió de tothom i la feina feta per la Comissió a l’hora d’organitzar una celebració alternativa.

Darrera actualització: 02.02.2021 | 08:36