Canvi en les mesures contra la COVID-19 a partir del 8 de febrer

Dijous, 4 de febrer de 2021 a les 00:00

Davant la progressiva però lenta millora de les dades epidemiològiques de la COVID 19 a Catalunya, el dilluns 8 de febrer entraran en vigor algunes modificacions de les restriccions vigents per contenir la pandèmia, inicialment per un període de 14 dies.

Malgrat aquests canvis, les autoritats competents alerten que la pressió assistencial continua essent molt alta i que no és moment de relaxar-se.

Aquests són els principals canvis:

Mobilitat:

-  Restricció de l’entrada i sortida de Catalunya sense motiu justificat. La mobilitat laboral només es permet quan no es pot teletreballar.

- Reducció de la mobilitat a nivell comarcal: mobilitat laboral només permesa quan no es pugui teletreballar. Permesa la mobilitat en l’àmbit escolar sense pernoctació.

Restauració:

- Ampliació d’una hora en les franges de restauració (esmorzar 7.30h a 10.30h, dinar de 13h a 16.30h).

- Ocupació exterior del 100% de l’aforament:  distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla.

-  Ocupació interior del 30% de l’aforament: amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. 

Ensenyament

- Universitats i escoles post obligatòria els primers cursos es podran reprendre en modalitat presencial.

Esports

- Esports es reprèn l'activitat esportiva en espais tancats amb limitacions: aforament del 30%, màxim de 6 persones i ús de mascareta.

- Es reprenen les competicions esportives que siguin d’accés a competicions d’àmbit estatal o internacional.

- Les escoles de música i dansa, autoritzades pel Departament d’Educació, podran reprendre la presencialitat en aquells cursos de preparació per ensenyaments reglats superiors.

Altres

- Les llibreries es consideren dins les activitats essencials.

Darrera actualització: 04.02.2021 | 14:14