Bona acollida del Punt Lila

Dimecres, 28 d'agost de 2019 a les 00:00

Aquest any la Festa Major de l’Ametlla ha disposat, promogut per la nova regidoria d’Igualtat, d’un Punt Lila les nits de dijous, divendres i dissabte, el qual ha estat visitat per unes 600 persones entre participants en les dinàmiques, observadores o sol·licitants algun dels productes que s’hi oferien.

Les dinàmiques que s'hi han dut a terme (iceberg de les violències masclistes, frases d’amor i mur dels desitjos) han permès constatar que moltes de les persones participants prenien consciència del contínuum de violències masclistes, i ha propiciat debats interessants i que fins i tot persones s’obrissin a parlar sobre agressions sexuals patides en el passat, podent fer les derivacions pertinents.

El Punt Lila és una eina per abordar les violències masclistes, un greu problema social que ens afecta com a societat i que són una violació dels drets humans i una forma de discriminació contra les dones.

Té per objectius:

▪ Contribuir a l’erradicació de les violències masclistes.

▪ Donar resposta social i institucional.

▪ Crear un model ampli d’abordatge que tingui en compte els nivells d’intervenció que estableix la llei:

a) Prevenció

b) Detecció

c) Atenció

d) Recuperació

▪ Establir el circuit que ens permeti abordar les diferents situacions.

Campanya Festa Lliure. Fes-te Lliure

En coordinació amb el Punt Lila, durant les nits de Festa Major també es va implementar la campanya “Festa lliure. Fes-te lliure” que, promoguda pel Pla de Prevenció de Drogues i Promoció de la Salut C17, tenia per objectiu prevenir comportaments sexistes i possibles agressions sexuals durant la Festa Major.

Amb la campanya es varen repartir braçalets i difondre diferents materials amb missatges diversos per tal de sensibilitzar en pro de la bona convivència i de les relacions respectuoses i igualitàries entre totes les persones.

Darrera actualització: 28.08.2019 | 13:05