Batudes de caça els dissabtes de març

Divendres, 25 de febrer de 2022 a les 11:00

L’increment desmesurat i descontrolat de la població de porcs senglar a l’Ametlla del Vallès ha esdevingut una important problemàtica des d’un punt de vista de salubritat i també de seguretat pels veïns del nostre poble.

Aquest no és un problema únic i exclusiu de l’Ametlla del Vallès, sinó que és compartit per municipis de la rodalia i, per gestionar els conflictes relacionats amb aquesta plaga, s’ha constituït un grup de treball interadministratiu entre els ajuntaments de Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Canovelles, Granollers, l'Ametlla del Vallès, les Franqueses del Vallès, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, Martorelles, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Santa Eulàlia de Ronçana i Vilanova del Vallès.

Tal i com explicava la regidora de Medi Ambient Mireia Morillas en el passat Ple del mes de desembre, aquest grup de treball interadministratiu actualment es troba en fase d’estudi general de la situació de cada municipi i, un cop finalitzada, es començaran a implementar les mesures pertinents.

Mentre no arribi aquest moment, i atès que darrerament han augmentat  les incidències provocades per aquest animal tant a zones rurals com del nucli urbà, s’han programat quatre batudes de caça durant els dissabtes de març:

  • 5 de març (de 8 a  16h): zona de Can Carlons i Can València.
  • 12 de març (de 8 a 16h): zona del torrent del Verder.
  • 19 de març (de 8 a 16h): zona de Can Plandolit i Can Plantada.
  • 26 de març (de 8 a 16h): zona del Pou de Glaç i Can Jaumira.

Protocol de seguretat

Com és habitual, cada batuda està autoritzada pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, i comporta l’activació d’un protocol dissenyat per tal de garantir la seguretat de la ciutadania durant la jornada de caça. Aquest consisteix en la senyalització de la zona afectada amb antelació, i també la comunicació a la població i a les entitats excursionistes de la realització d'aquesta activitat.

El dia de l'actuació s'ubicaran tanques i cons per tallar l'accés als camins afectats, i la Policia Local realitzarà la revisió de la documentació i proves aleatòries a l'inici i finalització de l'activitat. Protecció Civil estarà present durant tota la jornada.

Estructura per evitar l’abocament dels contenidors

Una altra de les actuacions implementades per part de l’Ajuntament és la instal·lació d’estructures per evitar que els porcs senglars tombin els contenidors d’escombraries, provocant greus problemes de salubritat.

Setmanes enrere es va iniciar una prova pilot en punts concrets i, a resultes dels bons resultats, s’està ampliant a les zones més conflictives del municipi.

Darrera actualització: 25.02.2022 | 12:16