Arriba la 8a edició del Cicle de Jazz de l’Ametlla del Vallès

Dimecres, 15 de maig de 2019 a les 12:30

Com cada any per aquestes dates ja s’albira a l’horitzó una nova edició del Cicle de Jazz de l’Ametlla del Vallès que, organitzat per l’àrea de Cultura, arriba a la seva vuitena edició. Durant el mes de juny el nostre poble sona a jazz, i els successius dies 7, 14, 21 i 28 els amants de la música podran gaudir de les millors propostes musicals en clau de jazz.

Jornada inaugural

La jornada inaugural, el divendres 31 de maig, es presenta com un acte doble que ens portarà de la Sala Polivalent, on es farà la inauguració de l’exposició fotogràfica de l’AFA que retrata les darreres edicions del cicle i la música en general (18h), al concert de Roger Santacana Trio, que acompanyat del contrabaixista Juan Pastor i del bateria Jordi Pallarés, clourà el Quart Cicle de Joves Intèrprets a Can Draper (19.30h), preludi del 8è Cicle de Jazz de l’Ametlla del Vallès.

Concerts

El 8è Cicle de Jazz de l’Ametlla començarà el divendres 7 de juny als jardins de la Residència Millet Park, i anirà a càrrec d’un vell conegut de l’Ametlla del Vallès, el genial pianista Roger Mas, el qual presentarà el seu darrer projecte “The Call From the Past” acompanyat de Tom Warburton (contrabaix), Marc Ayza (bateria), amb la participació especial de Laia Cagigal (veu).

El 14 de de juny a Can Draper serà el torn de la fusió del jazz amb el flamenco de la mà d’Aurora, un combo liderat per la veu flamenca d’en Pere Martínez fusionada amb el piano de Max Villavecchia, el baix de Javi Garrabella, la bateria d’en Joan Carles Martí i el ball de José Manuel Álvarez.

Aquesta original proposta musical ens farà viatjar per les cançons més populars del compositor Manuel de Falla, per evolucionar cap a llenguatges que transgredeixen les sonoritats

tradicionals i per explorar la fusió amb altres estètiques. A més de l’obra del compositor de Cadis, Aurora també homenatjarà altres figures destacades com Lorca, Albéniz i Pedrell. La formació portarà les composicions a un terreny proper al jazz i al flamenco, allunyant-se del clàssic però conservant-ne la identitat.

El dia 21 a Can Plantada gaudirem amb  Magnolia, que ens transportarà a les arrels més profundes del jazz i del blues a través del seu darrer treball discogràfic “This joint’s too hip for me”. La proposta, liderada per la vocalista femenina Míriam Swanson, ens presentarà un treball brillant que ha estat possible gràcies al piano de Francesc Capella, el contrabaix de Paco Weht i la bateria de Xavi Hinojosa.

El dia 28 tancarà aquest cicle la novíssima proposta de Toni Saigi “Tronik”. El jove pianista presentarà el seu primer disc com a líder La Prinsire de la Sal, al costat del quartet Tronik format pel saxofonista Jaume Ferrer, el contrabaixista Marc Cuevas, el bateria Carlos Falanga i ell mateix.

En aquest disc hi trobarem un repertori d’originals escrits pel mateix Toni Saigi on s’aprecia el gran pes que té el jazz dels anys 50 i 60 en la seva música, però també les influències de compositors contemporanis i músics coetanis amb els qui forma part de l’actual escena del jazz a Barcelona.

Tots els concerts es faran a les 20h.

L’entrada de cada concert (10€) s’adquireix a www.entrapolis.com

 

8è Cicle de Jazz de l’Ametlla del Vallès

Diumenge 31 de maig/ Sala Polivalent / 18:00h

Presentació del 8è Cicle de Jazz  i inauguració de la exposició fotogràfica  AmetJazz 2019 de l’Associació Fotogràfica de l’Ametlla del Vallès (AFA)


Divendres 7 de juny / Can Millet / 20h

ROGER MAS TRIO: Roger Mas, un dels pianistes més destacats de la seva generació i prolífic compositor, es retroba amb Tom Warburton (contrabaix) i Marc Ayza (bateria) deu anys després d'haver enregistrat Ofering i Live at HomeThe Call From the Past és el punt de reunió per reprendre el viatge començat ençà. Compta amb Laia Cagigal, aportant la seva meravellosa veu a quatre de les composicions de Mas.

Compra d'entrades


14/ Juny Can Draper / 20h

AURORA són el jove cantaor Pere Martínez, Max Villavecchia (piano), Javi Garrabella (baix) i Joan Carles Marí (bateria). Amb José Manuel Álvarez al baile, viatgen pels temes més populars de Manuel de Falla evolucionant cap a llenguatges més transgressors, i exploen la fusió amb altres estètiques.

Homenatgen figures com Lorca, Albéniz i Pedrell, i porten les composicions a un terreny proper al jazz i al flamenco.

Compra d'entrades


21 de juny/ Can Plantada / 20h

MAGNOLIA: Quartet de jazz format per Myriam Swanson (veu), Francesc Capella (piano), Paco Welth (contrabaix) i Xavi Hinojosa (bateria). This joint's too hip for me és una plua de composicions pròpies i aromes antics, amb una temàtica amb la personalitat vocal i la ironia del blues. Relacions fallides i torrades cremades de bon matí, errors difícils de no cometre, emoció i llibertat, funerals per l'amor romàntic i alegria de l'amor real... de la vida amb els seus meravellosos conflictes.

Compra d'entrades


28 de juny/ Les Voltes/ Can Camp / 20h

TRONIK: El pianista Toni Saigi presenta el seu primer disc com a líder, al costat de TronikJaume Ferrer (saxo), Marc Cuevas (contrabaix) i Carlos Falanga (bateria). Hi trobem un repertori d'originals escrits pel mateix Saigi, on s'aprecia el gran pes que té el jazz dels anys 50 i 60 en la seva música, amb influències de compositors i músics amb els qui forma part en l'actual escena del jazz a Barcelona.

Compra d'entrades


Darrera actualització: 15.05.2019 | 12:49