Aquest novembre comença la reforma del parc de Maria Lluïsa

Dijous, 8 de novembre de 2018 a les 09:15

A partir d’una anàlisi minuciosa de l’estat del parc, es fa una reflexió sobre les mancances i virtuts de l’emplaçament i es porten a terme una sèrie de propostes que van dirigides a aconseguir els següents objectius:

• Incrementar la visibilitat i l’ús del parc per part dels veïns.

• Millorar en general l’estat de conservació del parc i implantar millores eficients que impliquin un baix cost de manteniment per l’Ajuntament.

• Establir diferents àmbits d’actuació que donin resposta a les necessitats de tots els usuaris del parc.

Per aconseguir aquests objectius es proposa un parc que funcioni com un organisme cel·lular: zona d'aigua, zona de jocs juvenils i zona de jocs infantils, que s'estructuren dins una gran zona enjardinada central amb la caseta existent com a eix vertebrador.

Es proposen camins que uneixen les diferents entrades al parc formant un recorregut a través de tot l’espai, que s'eixampla a la zona nord destinada a activitats de caire cultural amb el teló de fons de la gran jardinera i zona de terrasses vegetals.

També es té en compte la voluntat de naturalitzar els límits introduint més vegetació que faci amable el contacte amb l’exterior, eliminant les tanques. Aquests coixins verds poden gaudir d'una lleugera pendent per estirar-s'hi a prendre el sol o llegir.

El parc s’estructura en diverses zones d'activitats per donar resposta a les necessitats de tots els usuaris del parc i crear uns recorreguts atractius i dinàmics pel seu interior. A continuació es detallen les diferents zones projectades:

Zona 1

Actualment, la cara nord del Parc actua com a final mal resolt, com a límit pur i dur. Es proposa dinamitzar aquesta àrea mitjançant unes terrasses a dos nivells, utilitzant gabions (pedra com a material ja existent), i la plantació de plantes aromàtiques.

A més, aquesta zona es rematarà pel límit oest amb un petit cobert de fusta que incorporarà els serveis públics i magatzem del parc i la sala d'instal·lacions de la zona d'aigua.

L'anomenat "Projecte Ribera" podria aprofitar aquest nou espai com a nou punt d'interès educatiu i sensibilitzador vers la natura. El seu límit sud es remataria amb un banc longitudinal, seguint les traces corbes de les preexistències de pedra.

Zona 2

Les anomenades "Línies de desig", aquells camins que de manera natural s'han anat traçant amb el temps, són les que ens marquen l'anell de sauló o terra compactada al voltant del "nucli de la cèl·lula".

Respectant les preexistències de pedra, aquestes resten com a icones, i conviuran amb els usos actuals.

Aquest anell tindrà prou amplada (8 m) a la seva cara est, per tal de poder-s'hi instal·lar parades de mercat i poder caminar-hi còmodament. Als marges d'aquest camí es podria instal·lar mobiliari per potenciar l'activitat física (pensant en la gent gran), fent-ne un recorregut saludable.

Zona 3

El nucli de la "Cèl·lula". Pensada com el que ja és eminentment, una gran zona verda on, un cop més, respectem la preexistència de la caseta central. Com qualsevol cèl·lula, el seu nucli té, alhora, els anomenats "nuclèols", identificats en aquest cas amb les diferents subzones.

• Zona d'aigües. Projectada com una superfície plana amb diferents sortidors d'aigua, que naixeran del terra.

• Zona jocs juvenils. Es configura una zona de diversió i exploració per als joves, amb escales, Ponts i tobogans. A més, incloem una tirolina d'uns 20m.

• Zona jocs infantils. Per als més menuts, amb una tanca de fusta perimetral, tindrem els aparells adients a aquestes edats.

Darrera actualització: 08.11.2018 | 09:19