Accions de l’àrea d'Educació davant la crisi de la COVID 19

Divendres, 24 d'abril de 2020 a les 00:00

L'àrea d'Educació de l'Ajuntament destaca la gran lliçó de paciència, de solidaritat, de compromís i de treball estan donant els infants i joves en aquest nou escenari provocat per la crisi sanitària del Covid-19, en què s'han d'esforçar per fer a casa allò que hauria de ser activitat fora de l’entorn familiar. 

En aquest marc, tots els centres escolars s’estan esforçant perquè l’activitat acadèmica d’aquests infants i joves sigui, com a mínim, engrescadora i motivadora, amb la voluntat que segueixin el ritme acadèmic i puguin aprendre d’una manera diferent.

Des de la regidoria d’Educació s'està treballant per detectar aquells possibles casos que necessitin suport emocional. Poder atendre a aquests infants i joves serà important a mesura que el confinament segueixi o que la pròpia activitat diària així ho reclami. En aquest sentit, està en contacte també amb les AmiPA’s i AMPA’s de les diferents escoles.

Alhora, un dels aspectes que s’està treballant és  fer arribar a aquelles famílies que ho han sol·licitat mitjançant els diferents centres escolars públics del municipi una connexió WiFi. Es tracta d’un receptor que capta el senyal via satèl·lit, que compta amb una targeta SIM i que reparteix la connexió a tota la llar. D’aquesta manera es contribueix en la igualtat d’oportunitats perquè tots els infants i joves puguin treballar en les mateixes condicions. Tothom sap que la bretxa digital també pot ser causant de desigualtats i és en aquest marc on es vol incidir.

La regidoria aprofita aquest article per agrair als centres educatius de l’Ametlla la gran tasca docent que estan fent, des dels dos centres educatius infantils, El Carrilet i l’Ametller, passant per les dues escoles públiques, el Bertí i els Cingles, l’institut Eugeni Xammar, sense oblidar també la gran tasca de l’Escola Municipal de Música i de l’escola d’adults.

 

Darrera actualització: 24.04.2020 | 12:57