Primavera educativa

Divendres, 7 d'abril de 2023 a les 00:00

El passat mes de març va començar el cicle de xerrades i tallers en línia organitzats per l’àrea d’Educació amb el suport dels centres educatius del poble i de les seves respectives AFA, amb dues xerrades: “Alimentació infantil saludable i pràctica” i “Emocions, xarxes socials i fills. Com els combinem”.

La resta d’activitats d’aquest cicle es faran els dies 19 d’abril i 25 de maig, i són:

19 d’abril (19 h)

Xarxes socials, límits i fills: la importància en l'ús de les xarxes socials
Com fomentar la responsabilitat i autonomia dels infants.

Dirigida a famílies amb infants de 6 a 12 anys.

En aquesta activitat es treballen estratègies per treure el màxim profit de les pantalles, tot fomentant la responsabilitat i l’autonomia dels infants. Pretén oferir una visió crítica i constructiva sobre com les emocions ens governen molt més del que ens pensem i com són el motor de totes les tensions, angoixes i alegries que ens aporta la nostra experiència digital. Es tracta d’una invitació a comprendre, per desconstruir i qüestionar.

25 de maig (19 h)

L'assetjament
Eines i estratègies per evitar l'assetjament i per actuar quan apareix

Dirigida a famílies amb infants de 6 a 12 anys.

Es compartiran i clarificaran situacions de risc d’assetjament i es buscaran estratègies per fomentar canvis i afavorir l’acompanyament positiu i l’autonomia dels fills en la infantesa. Així mateix, les famílies podran identificar quan cal buscar ajuda i quan no, l’aparició dels primers perfils de líders negatius, com els assetjadors també són víctimes, també necessiten ajuda. I sobretot com detectar les primeres situacions d’assetjament i començar a treballar-hi.

Inscripcions

La inscripció a ambdues activitats s’ha de realitzar a través del web de l’Ajuntament: https://www.ametlla.cat/continguts/inscripcions-formacio-agents-educatius.html

Darrera actualització: 31.03.2023 | 12:18