Tot a punt per les Jornades Modernistes

Dilluns, 24 de maig de 2021 a les 00:00

Després que l’any passat no s’hagués pogut celebrar a causa de l’esclat de la pandèmia de COVID-19, els dies 29 i 30 de maig se celebraran, de la mà de l'àrea de Turisme de l'Ajuntament, les Jornades Modernistes de l’Ametlla del Vallès, de forma descentralitzada per complir amb el protocols de seguretat.

Aquestes són les localitzacions i les activitats programades:

Plaça Vella (dissabte i diumenge)

  • Pianola modernista que tocarà peces de l’època (de les 11 a les 14h)

Plaça de l’Ajuntament (dissabte i diumenge a les 10, 11 i 12h)

  • Tallers familiars (places limitades)*:
    • Taller de trencadís. Sobre una fusta quadrada es fa un dibuix de tall modernista amb petits trossos de rajoles diferents colors, simulant un mosaic.
    • Taller de dibuix. Es dibuixarà i es pintarà amb llapis d’aquarel·la un dibuix d’estil modernista, que tindrà un acabat de pintura.
    • *Inscripció prèvia aquí.

Sala d’Art Carles Sindreu

Dissabte i diumenge, de 10 a 13h i de 17 a 20h, s’hi podrà visitar l’exposició de costura modernista, amb dissenys d’època obra de costureres de l’Ametlla del Vallès.

Sala Municipal de Teatre (diumenge 30)

Espectacle lírico poètic modernista “Murmuri d’ametlles”.

Es tracta d’una obra de teatre dirigida per meriTxell Roda, de la qual es faran dos passis, a les 18h i a les 20h. L’entrada (gratuïta), es pot adquirir a entrapolis.com

Sinopsi: “No he entès mai la visita compulsiva de monuments o edificis sense que t'acompanyi algú que conegui la seva història. Al què i a l'on, li cal el quan, el qui i el per què. Responent als "adverbis"' podem escoltar el murmuri de les pedres. Passar pel carrer Major en vehicle,  massa ràpid,  i no gaudir del temps d'una passejada,  d'aturar-se i escoltar a aquella gent que sovint sola, gran i sàvia, ens pot respondre si els volen escoltar.

Com diu la Núria Poch, barcelonina de l’Ametlla: un poble sense història és un poble sense vida.”

Darrera actualització: 28.05.2021 | 21:13