Manifest amb motiu del Dia de l’Orgull LGBTIQ+

Divendres, 26 de juny de 2020 a les 17:00

Avui és el dia Internacional de l'Orgull LGBTIQ+, i l'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès se suma a la commemoració d'aquesta data amb el següent manifest:

Avui fa 51 anys tot va començar a canviar. Després de dècades de persecució, estigma i discriminació, un grup de dones transgènere i racialitzades es van alçar i, amb orgull, van mirar als ulls als seus opressors i van dir: mai més. Aquest gest va obrir la porta a molts dels drets que hem aconseguit com a societat: la igualtat a la Constitució, el matrimoni igualitari, el dret d’adopció per a parelles homosexuals, el reconeixement de la identitat sentida i, actualment, la Llei LGTBI i la Llei Trans que es presentaran al Congrés dels Diputats en els propers mesos.

Vivim en una societat molt més oberta i tolerant que la dels nostres pares, mares, avis i àvies, però no ens conformem. Creiem necessari avançar més i erradicar tota forma de discriminació, estigma o agressió contra el col·lectiu LGTBI. Actualment ha reviscut una discriminació que ataca a la part més vulnerable del col·lectiu, que és la negació a que les persones trans puguin viure d’acord amb la seva veritable identitat, la sentida. Tot i això, aquesta no és la única lluita que hem viscut aquests dies. Després d’anys d’opressió, les persones racialitzades s’han alçat en peu de lluita i han començat a reivindicar la igualtat: no els hem de deixar sols, no els podem deixar sols, els ho devem a Marsha P. Johnson i a tantes persones que, tot i la seva condició de doble minoria, van donar la cara pels nostres drets.

La millor forma d’avançar i aconseguir una Ametlla cohesionada i respectuosa és a través de l’educació en valors i en la diversitat. Per això, la regidoria d’Igualtat es troba desenvolupant un Pla LGTBIQ+ municipal, que doti al municipi d’una estratègia transversal per erradicar la LGTBIfòbia i empoderar el col·lectiu. Una de les primeres mesures, simbòlica, però que denota el tarannà obert del poble, ha sigut pintar un dels bancs de la plaça de l’Ajuntament amb la bandera arc iris.

Estem orgulloses d’una Ametlla oberta, tolerant i moderna, on cadascú ha de poder ser lliure, es senti com es senti i estimi a qui estimi. Estem orgulloses de totes lluitadores que planten cara a l’odi i a la intolerància. L’orgull LGTBI és la festa dels colors: vermells, grocs, verds, blaus, violetes i taronges els trobem representades. Des d’aquest poble volem dir al món que sou benvingudes sigueu com sigueu. Ens encanta que tu puguis ser verda. Si ets blau i t’agrada el vermell ets benvingut. I si ets groc i t’agrada el groc? Doncs també. Les persones a qui no els agrada cap color també en sou, de benvingudes. I si eres violeta i ara ets vermell, doncs genial. I si, tot i ser taronja, t’agrada el groc, el blau i el verd no et direm pas que no. Des d’aquest govern ens encanta que puguis ser del color que vulguis i estimar al color que vulguis.

L’Ametlla té molts colors: visquem-los!

L’Ametlla del Vallès, a 28 de juny de 2020

Darrera actualització: 26.06.2020 | 17:41