Ja es poden votar les propostes dels pressupostos participatius

Dimecres, 22 d'agost de 2018 a les 15:00

Des d’avui dimecres 22 d’agost i fins el diumenge 23 de setembre, totes les persones empadronades a l’Ametlla del Vallès i majors de 16 anys poden votar les propostes dels Pressupostos Participatius 2018-2019.

Els votants poden entrar al web www.imaginalametlla.cat i escollir un màxim de tres propostes presentades i que han superat els criteris tècnics. Aquesta iniciativa de la Regidoria de Comunicació, Cooperació i Participació invertirà 150.000 euros a executar les idees aportades per la ciutadania i que tinguin més suport a les urnes.

La manera més directa per exercir el vot és el web www.imaginalametlla.cat tot i que també es pot fer de manera presencial durant la festa major en la carpa de participació que s’instal·larà a la plaça de l’Ajuntament durant la festa. A la pàgina web www.imaginalametlla.cat s'hi presenten de forma molt visual totes les propostes que es poden votar, amb una breu descripció. L'usuari només ha de seleccionar les 3 que desitgi, confirmar la votació i introduir el seu número de DNI i la data de naixement per validar la votació. Amb aquest sistema s'assegura que només puguin votar persones empadronades al municipi i que no hi hagi duplicitat de votacions.

L’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès impulsa els pressupostos participatius per segon any consecutiu, després de l'èxit de l'anterior edició, per tal que els ciutadans puguin proposar, debatre i decidir el destí de la partida d'inversions del pressupost municipal.

Propostes que es poden votar:

1.         Condicionar les zones d’ombra i de joc al pati

Des de l’Escola Els Cingles s’està desenvolupant un projecte de treball motriu amb els alumnes. Per poder-lo realitzar en les millors condicions, es proposa com a inversió una millora de l’espai del pati de l’escola, que té poca ombra i molt ciment. En concret, la plantació de nous arbres, jardineria, elements de joc motriu i la instal·lació d’una zona verda, amb gespa, en una part del pati.

2.         Adquisició d’una màquina llevaneus i escampador de sal

Des de Protecció Civil es proposa la compra d’una pala llevaneus i un dispensador de sal per eliminar la neu dels carrers.

3.         Adequació del bosc de davant de l’Escola Els Cingles i instal·lació d’elements de lleure

Des de l’AMIPA de l’Escola Els Cingles es proposa l’adequació del bosc de davant de l’escola amb elements de joc fets de fusta -taula, paperera, tenda i casa de fusta, troncs, etc.-, per tal que les nenes i nens de l’escola tinguin un espai de lleure.

4.         Reformes a la cuina i el menjador de l’Escola Bertí

Des de l’Escola Bertí es proposa una inversió per reformar la cuina i el menjador de l’escola, que dona servei a 260 alumnes diàriament. En concret, les millores passen per noves instal·lacions i lluminàries, nou sistema d’extracció de fums, una illa de cremadors i planxa, així com la construcció d’un fals sostre per a instal·lacions, entre d’altres actuacions.

5.         Instal·lar jocs lúdics al pati de l’Escola Bertí

Des de l’AMIPA de l’Escola Bertí es proposa una inversió en jocs per al pati de l’escola, atès que el pati és la zona on tots els alumnes passen el temps de lleure dins l’horari escolar. Així, des de l’AMIPA es proposa la compra i instal·lació d’una casa, una grua giratòria, una taula i uns troncs, tot en fusta, com a jocs i material de lleure.   

6.         Condicionar i millorar el Camí del Verder

Un grup de veïnes i veïns proposa arreglar i millorar tot el trajecte del camí del Verder, des del camp de futbol fins al carrer de l’Estornell, actuant sobre el camí i els ponts, i netejant el bosc.

7.         Fanals fotovoltaics automàtics

Es proposa la instal·lació d’uns fanals fotovoltaics automàtics, sense connexió a xarxa, com a prova pilot. Aquests fanals canvien la seva intensitat de llum en detectar el pas d’una persona, essent així més sostenibles, atès que es limita la contaminació lumínica i es rebaixa el consum energètic.

8.         Punt de càrrega de cotxes elèctrics

Es proposa la instal·lació de punts de recàrrega al municipi per a vehicles elèctrics, molt més sostenibles, per potenciar-ne l’ús i la compra.

 

Les propostes descartades pels tècnics municipals han estat les següents:

9.         DESCARTADA. Carril bici entre l’Ametlla del Vallès i La Garriga

Aquesta proposta s’ha exclòs dels pressupostos participatius perquè la seva realització requereix un acord amb l’Ajuntament de La Garriga, atès que la major part del trajecte està dins el terme municipal de La Garriga. Des de l’Ajuntament treballarem amb la Diputació i l’Ajuntament de La Garriga una proposta per fer-ho possible.

10.       DESCARTADA. Abastament d’aigua potable en 12 habitatges

Aquesta proposta ha estat eliminada per dues raons. Una, no es tracta d’una inversió municipal, atès que té com a objecte l’abastament d’aigua d’unes cases particulars; i dues, la seva execució comporta per llei l’establiment de quotes d’urbanització o contribucions especials, atès que és una millora que incrementa el valor d’un bé privat.

11.       DESCARTADA. Segregar un roure de l’antiga casa del consol i fer un petit jardinet

Aquesta proposta ha estat eliminada perquè afecta un espai privat que no és de propietat municipal.

12.       DESCARTADA. Cobrir el pàrquing de Can Moncau amb plaques fotovoltaiques per produir energia per a les instal·lacions municipals.

Aquesta proposta ha estat eliminada perquè suposa una inversió molt costosa i, en segon lloc, perquè l’autoconsum d’energia elèctrica produïda per plaques fotovoltaiques està molt limitat.

Darrera actualització: 22.08.2018 | 17:28

Enllaços