Viu el Nadal a l’Ametlla!

Dilluns, 4 de desembre de 2023 a les 00:00

Amb el nou lema “Viu el Nadal a l’Ametlla!” i amb una imatge totalment renovada,  l’Ametlla del Vallès es prepara per celebrar les festes de Nadal aquest mes de desembre i principis de gener.

Aquesta celebració començarà el 4 de desembre, amb la presentació del calendari del 2024 i amb l’encesa dels nous llums de Nadal que engalanaran els principals eixos viaris del poble i l’entrada dels diferents barris, i tindrà com a principals elements la Fira de Nadal que se celebrarà el cap de setmana del 16 i 17 de desembre al Passeig i a la plaça de l’Ajuntament, el nou Campament Reial, que s’ubicarà a la mateixa plaça els dies 3 i 4 de gener, i la tradicional Cavalcada de Reis el dia 5 de gener, que enguany modifica una mica el seu recorregut.

Fira de Nadal

Dissabte i diumenge 16 i 17 de desembre se celebrarà la Fira de Nadal a la plaça de l’Ajuntament i al Passeig, amb parades típiques d’un mercat de Nadal dins la concepció de les tradicions nadalenques catalanes, una mostra d’oficis tradicionals, tallers infantils i una mostra d’entitats del poble.

Visita dels Reis Mags de l’Orient

Els Reis Mags de l’Orient, fidels a la seva cita amb els infants de l’Ametlla del Vallès, visitaran el nostre poble el dia 5 de gener amb una cavalcada que enguany canvia el seu recorregut a causa de les obres de rehabilitació de la Sala Municipal de Teatre.

Campament Reial

Els dies 3 i 4 de gener els Reis d'Orient instal·laran el seu Campament Reial a la plaça de l’Ajuntament, perquè tots els infants del poble puguin veure com treballen els Patges Reials classificant les cartes a l’oficina de correus, organitzant el magatzem de joguines, etc. i també com l’astròleg dona la informació a Ses Majestats perquè segueixin l’Estel d’Orient que els guiarà fins a l’Ametlla.

Entrarem de puntetes en el seu univers màgic i, si cal, els donarem un cop de mà.

Entrada lliure (els menors han d’anar acompanyats del pares o tutors legals). Temps del recorregut: 20 minuts. 

Horari de visita al Campament Reial: de les 17.30 h i les 21 h.

Horari inclusiu: de les 17.30 h a les 18 h el Campament Reial es fa accessible a totes les persones amb sensibilitats especials reduint la intensitat del so i l’impacte lumínic habilitant, així, un pas prioritari en aquesta franja horària.

El campament reial disposarà d’oficina de correus per tal de poder fer entrega de les cartes a Ses Majestats.

Cavalcada. Nou recorregut

El pròxim divendres 5 de gener Ses Majestats recorreran el centre del poble amb la tradicional Cavalcada tot estrenant recorregut. Aquesta s’iniciarà a les 18 h a l’aparcament de davant la residència Millet Park, i seguirà per (vegeu plànol): carrer Major, carrer Francesc Macià, carrer Anselm Clavé, Passeig i plaça de l’Ajuntament.

A la plaça de l’Ajuntament, l’alcalde Jan Santaló i Lloret farà entrega de les claus de les cases del poble a Melcior, Gaspar i Baltasar i, seguidament, els infants podran entregar-los en mà les seves cartes.

Per ajudar a passar el fred, l’Agrupació Cultural de Dones de l’Ametlla servirà xocolata desfeta ben calenta. L’associació Dones d’Avui oferirà una tassa de brou.

Catifa màgica

A la rotonda del parc Joan Plumé s’habilitarà la “Catifa màgica”, un tram lliure d’impacte sonor i lumínic perquè les persones amb sensibilitats especials puguin gaudir de la cavalcada amb comoditat.

Fila inclusiva

Aquells infants amb necessitats especials podran accedir a Ses Majestats a través de la fila inclusiva. Només s’hauran d’adreçar al punt de trobada ubicat al costat de l’escenari, i fer la petició al Patge Reial.

Visita a les residències de gent gran

Abans de la Cavalcada, com és habitual, els Reis Mags visitaran les quatre residències de gent gran del nostre poble (Can Focs, Antònia Roura, Can Camp Residencial i Millet Park) acompanyats dels càrrecs electes de l’Ajuntament.

Darrera actualització: 04.12.2023 | 09:35