11è Cicle de Jazz de l'Ametlla

Divendres, 10 de juny de 2022 a les 00:00

La plaça de l'Ajuntament, amb la façana modernista del Consistori obra de Manuel Joaquim Raspall de teló de fons, serà l'escenari de l'onzena edició del Cicle de Jazz de l'Ametlla del Vallès, que se celebrarà els dies 1, 2 i 3 de juliol.

Fidel als seus orígens, el Cicle de Jazz de l'Ametlla del Vallès serà novament l'escenari d'estrenes de nous treballs musicals, i també una plataforma de suport i promoció de nous valors emergents en el gènere de les músiques improvisades.

Cartell

La pianista Lucía Fumero, en format trio amb Martín Leiton (baix) i Tuur Moens (bateria), presentarà el seu disc de debut "Universo Normal", el divendres dia 1 de juliol.

Estils d'arreu han influenciat la pianista i cantant Lucía Fumero per consolidar aquest projecte propi, amb música original. La base del seu "Universo Normal" s'arrela al folklore i es transforma a través d'un bagatge que ha consolidat en la clàssica i el jazz. Interessada tant en les cançons amb veu i lletra com en la música instrumental, Fumero s'expressa amb un ritme marcat pel carisma i la personalitat, que fa que tot flueixi i captivi de manera inevitable.

El protagonista del segon concert, el dia 2 de juliol, serà el bateria de Centelles David Viñolas, el qual presentarà el seu darrer treball discogràfic "David Viñolas 5et". No és estrany que hagi volgut titular "Quintet" aquest disc, atesa la formació que ha aconseguit reunir per donar forma a aquest treball; un quintet de somni integrat pel contrabaixista Manel Fortià, el pianista Joan Monné, el saxo tenor Miguel Fernández, la trompeta de Pol Omedes -al directe la defensarà l'Òscar Latorre- i el mateix David Viñolas a la bateria. Un disc de temes propis, sincer homenatge al jazz dels anys 60.

Tancarà aquesta onzena edició l'Alba Alsina, que presentarà també en format quintet el seu disc de debut "El principio". És el primer disc d'Alsina com a líder, saxofonista i compositora. Presenta vuit escenes absolutament personals i biogràfiques aportant una nova visió a la fusió del jazz-flamenc. Alba Alsina (saxo alt i composicions) ve acompanyada de Carlos Bayolo (baix elèctric), Tomàs Amat (piano i teclats), Alberto Garrido (bateria)
i Aina Núñez (ball).

Tots els concerts començaran a les 20 h a la plaça de l'Ajuntament. Les entrades es podran adquirir anticipadament a la plataforma www.entrapolis.com (les 25 primeres entrades de cada concert compten amb un 50% de descompte).

Darrera actualització: 10.06.2022 | 13:22