10 anys del Cicle de Jazz de l’Ametlla del Vallès

Dimecres, 23 de juny de 2021 a les 12:00

Els dies 1, 2, 3 i 4 de juliol se celebrarà un desè Cicle de Jazz de l’Ametlla del Vallès que, enguany, s’ubicarà a la plaça de l’Ajuntament amb l’edifici modernista de Joaquim Manuel Raspall com a teló de fons, i que comptarà amb un cartell  100% en femení.

Fidel a la seva filosofia, el Cicle de Jazz de l’Ametlla del Vallès presenta les novetats més recents de joves (i no tan joves) promeses amb un doble objectiu: donar suport als nous creadors i consolidar una plataforma on presentar la seva música, fet que ha caracteritzat aquest cicle en les seves deu edicions.

Concerts

  • Indra Rios More presentarà “Carry my heart” (Verve, 2018) l’1 de juliol a les 20h. 
  • Irene Reig presentarà “Mira” (Thechngesmusic, 2020) el 2 de juliol a les 20h.
  • Melodie Gimard presentarà “Numen” (One World Records, 2020) el 3 de juliol a les 20h.
  • Raquel Lúa presentarà “Ruegos y demàs” (Taller de Músics 2018) el 4 de juliol a les 20h.

En la confecció del cartell d’enguany no s’ha partit de la premissa de comptar només amb artistes dones per una qüestió d’equitat de gènere ni per enfocar el festival amb una perspectiva feminista. El que ha primat ha estat la qualitat artística dels músics, i les convidades d’enguany protagonitzaran el cicle atenent al seu talent artístic i musical, fet important ja que demostra com el col·lectiu de dones músiques s’obre pas de manera natural.

Totes les entrades es podran adquirir a www.entrapolis.com

Trajectòria

En aquets 10 anys del Cicle de Jazz hem estat testimonis de la presentació dels primers treballs de músics que avui en dia ja són artistes consagrats, com l’Eva Fernández, l’Andrea Motis o la Rita Pagès, entre d’altres. S’ha gaudit dels concerts d’un joveníssims Llibert Fortuny o Marco Mezquida, o de l’actuació estel·lar de les Sey Sisters, de la Carola Ortiz, d’Alba Careta, etc.

Conscients que ens deixem noms importants, també hem gaudit d’altres artistes més consolidats com Carles Benavent, Roger Mas, Laura Simó , Carme Canela, Susana Sheiman, David Pastor, Francesc Capella, Míriam Swanson, del mestratge del genial i prolífic Joan Chamorro, de la recent la visita l’any passat d’en Gorka Benítez o de  la veterania de la primera dama del Blues en català gran Big Mama.

Nova ubicació

La principal novetat d’aquesta edició del Cicle de Jazz rau en què tots els concerts es faran durant quatre dies consecutius en un mateix indret: la plaça de l’Ajuntament. Aquest canvi ha estat propiciat per l’obligada implementació de les mesures de seguretat i dels protocols establerts per les autoritats competents per contenir la pandèmia de la COVID-19. Els concerts es faran a l’aire lliure podent respectar les distàncies de seguretat.

Malauradament, aquesta desena edició no es farà en indrets històrics del nostre poble com ha passat en edicions anteriors, com Can Darper, Can Plantada o Can Millet, protagonistes  també d’aquests 10 anys de jazz.

 

Exposició fotogràfica dels 10 anys del Cicle de Jazz

La celebració del desè aniversari del Cicle de Jazz comptarà amb testimoni gràfic de l'Associació de Fotògrafs de l'Ametlla del Vallès (AFA). Els seus membres han assistit incondicionalment a tots els concerts, immortalitzant-los amb les seves fotografies. Gràcies a la seva tasca, enguany podrem gaudir d’una exposició fotogràfica d'aquests 10 anys, que es podrà visitar mentre duri el cicle a la Sala d'Art Carles Sindreu.

Participació especial de l’Escola Municipal de Música

L’Escola Municipal de Música de l’Ametlla també tindrà el protagonisme que es mereix. El dissabte 3 de juliol els combos de música moderna (Combo Blue in Green, Wombo Combo i Combo Experience) actuaran a l’escenari del parc de Maria Lluïsa a partir de les 18h, on podrem veure els músics del futur i també els mestres de l’escola, Pol Padrós (Saxo), Albert Cruz (trompeta), Guillem Callejón (guitarra), Aleix Forts (contrabaix) o Alfons Bertran (bateria), que clouran el concert.

Us hi esperem!

Darrera actualització: 23.06.2021 | 12:05