Crònica Ple extraordinari i urgent de 15 de juliol de 2019

Dimecres, 17 de juliol de 2019 a les 00:00

El dilluns 15 de juliol va tenir lloc un Ple extraordinari de caràcter urgent, un Ple en què es varen aprovar punts relacionats amb el cartipàs, la composició i periodicitat de diferents òrgans de govern tals com el propi Ple, la Junta de Govern Local, la Comissió Informativa Permanent i la Comissió Especial de Comptes.

També es va aprovar el nomenament dels representants del Consistori en els òrgans col·legiats que són de competència del Ple, i es va informar del règim de dedicació, retribucions, assistències i indemnitzacions dels membres de la Corporació, així com l’assignació de dotació econòmica als grups municipals, informació la qual està publicada al web municipal.

Aquest fou el primer Ple formal de la legislatura després del Ple d’investidura, i va durar aproximadament una hora. Una hora en què el nou equip de govern i la nova oposició va començar a marcar perfil, mostrant punts de vista diferents sobre els diferents temes que es van abordar, com per exemple el temps i forma de convocatòria de la sessió plenària, amb la que l’oposició no va estar-hi d’acord, com tampoc va estar-ho amb erègim de dedicació, retribucions, assistències i indemnitzacions dels membres de la Corporació i assignació dotació econòmica als grups municipals.

La retribució dels regidors i regidores de l’equip de govern va ser el punt que va generar un debat més intents entre els grups de l’oposició i els que integren el govern. Els primers es van mostrar en desacord amb l’increment del cost de les retribucions dels càrrecs electes, mentre que els darrers varen respondre que s’havia augmentat una dedicació (l’actual govern compta amb un regidor més i ha creat dues regidories més), que les retribucions complien estrictament amb el que marca la llei i, també, afirmant que els cost s’ha de valorar a partir del resultat de l’acció de govern.

Podeu consultar el sentit dels vots del Ple i veure el vídeo aquí

Darrera actualització: 09.10.2019 | 13:25