Idees i paraules: "Teixir aliances per una vida lliure de violències masclistes"

Dijous, 26 de novembre de 2020 a les 19.30 h

Reflexions al voltant de l'ús del sistema penal per a erradicar la violència vers les dones. A càrrec de Gemma Nicolás, advocada i doctora en dret.

Contingut de la conferència:

Els últims anys, hem assistit a una lamentable allau de notícies que tenien com a protagonista passiu una dona. Dones joves, dones grans, menors, dones d’ètnies diferents i dones com la veïna que viu al costat de casa. Dones, però amb un desafortunat denominador comú: haver estat víctimes de la violència per part d’un home o d’un grup d’homes.

Una violència que pot prendre formes diverses: des de la brutal agressió que atempta contra la integritat física de la víctima a la més subtil que s’exerceix des de l’àmbit psicològic a través d’insults, menyspreu, vexacions, limitacions de la llibertat i coses semblants, passant, naturalment per l’abús sexual, que pot adoptar també diverses formes, totes elles, execrables. Una violència que no és nova, que sempre ha existit, amagada, però, de la llum pública i que ara comencem a conèixer perquè, cada cop més víctimes s’atreveixen a denunciar-la.

Sala Polivalent

Carrer Sebastià Bassa, 10 - 08480 L'Ametlla del Vallès - Barcelona
Adreça electrònica: cultura@ametlla.cat
Veure situació en el mapa
Darrera actualització: 23.11.2020 | 09:45