Cicle de conferències “Idees i paraules”: "L’auge de l’extrema dreta i altres formes d’intolerància actuals"

Dijous, 17 de juny de 2021 a les 19.00 h

A càrrec de Salvador Cardús, doctor en ciències econòmiques i professor de sociologia a la UAB

Contingut de la conferència:

L’eclosió de l’extrema dreta arran de les darreres conteses electorals ha sacsejat els mapes polítics català i espanyol. I no tan sols això, sinó que són diversos aspectes de la nostra vida social els que se’n veuen afectats.

L’extrema dreta és, en tot cas, el receptacle de moltes de les intoleràncies que es donen en la nostra societat, però aquestes es deixen notar no tan sols a les cambres parlamentàries i en els governs, sinó també en certes actituds de les persones. I no tan sols en l’extrema dreta. Els tics xenòfobs o obertament racistes, la violència de gènere, l’escàs respecte per les persones, per la vida humana i per la dignitat dels altres, però també els excessos de la correcció política, la censura i els atemptats a la llibertat d’expressió, més enllà de certes declaracions buides de contingut, campen cada cop més al seu aire, descaradament.

Per què succeeix això? Ho podem combatre? Si les lleis resulten insuficients, n’hi hauria prou amb l’educació? Un bon reguitzell de preguntes que el nostre ponent col·locarà damunt la taula i que, amb l’agudesa i la clarividència que el caracteritzen, abordarà de la millor manera.

L’acte es farà a la Sala Polivalent de la Biblioteca Josep Badia i Moret de l’Ametlla del Vallès, però, alhora, s’emetrà en streaming en temps real a través del canal de You Tube de l’Ajuntament:

www.youtube.com/c/AjuntamentAmetlladelValles

Quin cost té:

Entrades a www.entrapolis.com

Sala Polivalent

Carrer Sebastià Bassa, 10 - 08480 L'Ametlla del Vallès - Barcelona
Adreça electrònica: cultura@ametlla.cat
Vegeu situació en el mapa
Darrera actualització: 02.06.2021 | 11:52