Cicle de conferències Idees i paraules: “Dels ‘alts càrrecs’ a les ‘altes càrregues’ fins als ‘tions’ i les ‘tiones’: de debò elmasculí és per als homes i el femení és per a les dones?”

Dijous, 20 de gener de 2022 a les 19.30 h

A càrrec de Carme Junyent, professora de lingüística a la UB i membre del Grup d’Estudi de les Llengües Amenaçades.

Contingut de la conferència:

Tots hem assistit, en múltiples ocasions, a la necessitat que té el discurs que pretén ser políticament correcte de fer servir el femení immediatament després d’haver fet servir una paraula amb la forma que s’utilitza normalment per a referir-se a tots dos gèneres alhora i que acostuma a coincidir amb la que es fa servir per al masculí.

Fins a quin punt aquests usos són lingüísticament sostenibles? Fins a quin punt són socialment útils? Fins a quin punt són necessaris per a la justa reivindicació dels drets de la dona? I fins a quin punt ha estat el gregarisme acrític el que ens ha dut a generalitzar-los cada cop més?

Carme Junyent, durant la seva ponència, encetarà aquest tema i respondrà totes aquestes preguntes i moltes més. I, en acabat, el públic assistent, com sempre, podrà dir-hi la seva i fer, a la ponent, les preguntes i observacions que estimi oportunes sobre el particular.

Sala Polivalent

Carrer Sebastià Bassa, 10 - 08480 L'Ametlla del Vallès - Barcelona
Adreça electrònica: cultura@ametlla.cat
Vegeu situació en el mapa
Darrera actualització: 04.01.2022 | 09:37