Crònica ple extraordinari de 8 de setembre de 2023

Dimecres, 13 de setembre de 2023 a les 00:00

El divendres 8 de setembre va tenir lloc un ple extraordinari que va comptar amb la presència de tots els càrrecs electes excepte del regidor Pol Santaló (A’t). La sessió va constar d’un sol punt a l’ordre del dia, amb el qual s’aprovava per unanimitat la constitució del dret de superfície a Can Draper a favor de la Fundació SALAS, fundació públicoprivada sense ànim de lucre.

Tal com va explicar l’alcalde Jan Santaló (A’t) després de fer una detallada exposició de l’evolució de l’urbanisme en l’àmbit de Can Draper, des de l’aprovació del POUM l’any 1987 fins a l’actualitat, l’aprovació d’aquest punt abans de la finalització del mes de setembre era imprescindible per complir amb els terminis establers per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, a través de la qual el Consistori va rebre el desembre de l’any passat una subvenció dels Fons Next Generation d’1.212.960 € per la construcció de 24 habitatges de protecció oficial en aquest àmbit.

L’alcalde va informar que l’Ajuntament ha optat per l’adjudicació directa a l’esmentada fundació perquè dugui a terme la construcció d’aquests habitatges, després d’haver constatat la seva solvència i bona reputació. En aquest sentit, l’alcalde va precisar que la constitució del dret de superfície que s’aprovava és un tràmit legal amb què l’Ajuntament manté la propietat del sòl i que permet a la fundació pugui executar els habitatges, havent-se de definir, encara, molts altres aspectes com la tipologia, l’accés, els serveis, la integració, etc. que s’hauran de plasmar en un conveni i abordar amb un procés participatiu.

Opinió dels grups polítics

El portaveu d’ERC Pep Moret va anunciar el vot a favor del seu grup, va preguntar per la reunió mantinguda per l’equip de govern amb el veïnat del barri en qüestió, i va fer una reflexió sobre la necessitat de creació d’habitatges de protecció oficial al poble, preferiblement en règim de lloguer.

La portaveu de JXA Dolors Ferrer, després de mostrar el descontentament del seu grup per l’elevat nombre de plens extraordinaris celebrats d’ençà de l’inici de la legislatura, va mostrar la coincidència del seu partit amb la resta pel que fa a la necessitat de construir habitatges de protecció oficial, preferiblement en règim de lloguer, per a joves i gent gran del poble, emplaçant el Consistori a vetllar minimitzar l’impacte de la seva construcció i pels seus futurs usuaris.

Marc Palau (A’t) va insistir en la responsabilitat dels tres grups que conformen el Consistori de garantir que la construcció d’aquests 24 habitatges arribi a bon port, establint unes bases sòlides a partir del consens.

Darrera actualització: 13.09.2023 | 14:02

Vídeo - Àudio