Crònica del ple extraordinari i urgent de 14 d'agost de 2023

Dimarts, 15 d'agost de 2023 a les 00:00

El 14 d’agost es va celebrar un Ple extraordinari i urgent, el qual va comptar amb la presència de tots els càrrecs electes excepte de la Dolors Ferrer (JXA), l’Andreu Corominas (JXA) i en Gustau Saeta (ERC), i en què es va aprovar l’adjudicació de la licitació per a l'execució de les obres de rehabilitació de l'edifici del Teatre la Sala Municipal de Teatre de l’Ametlla del Vallès.

L’alcalde Jan Santaló (A’t) va justificar la urgència de la convocatòria per la necessitat d'adjudicar les obres i que aquestes s’iniciïn de manera imminent per complir, així, amb els terminis establerts pel Fons Next Generation (les obres han d’estar acabades l’octubre de 2024), dels quals l’Ajuntament ha rebut una subvenció d’1.229.547,88 €.

Després d’aprovar-se la urgència per unanimitat -amb la discrepància de Junts per l’Ametlla per la data del ple- l’alcalde va fer un resum de tot el procés recorregut fins a arribar a l’aprovació aquesta adjudicació, i dels requisits exigits en el plec de clàusules tècniques i administratives de la licitació, plec aprovat en el ple extraordinari de 7 de juliol, el qual afavoria aquelles propostes que presentessin una reducció del termini d’execució de l’obra (finalment s’ha reduït a 9 mesos), que donessin un major període de garantia (s’ha allargat fins als 3 anys) i fessin la millor oferta econòmica.

Tenint en compte a aquests plecs, l’alcalde va anunciar que l’empresa que ha obtingut una millor puntuació és Bluedec S.L., la qual pressuposta l’obra en un 1.485.333,58 € -Gairebé 200.000 € menys que els pressupostats com a peu de sortida- i va finalitzar la seva intervenció fent una lectura pública de com va ser l’obertura de pliques.

Mònica Castell (ERC) va anunciar el seu vot a favor del seu grup en coherència amb el seu vot favorable, també, en l’aprovació dels plecs.

Josep Ganduxé (JXA) va començar la seva intervenció alertant sobre el fet que l’empresa amb més puntuació formaria part d’un grup d’empreses i que s’hauria de revisar per evitar una eventual impugnació, i exposant dubtes sobre el percentatge del cost del projecte que cobreix la subvenció del Fons Next Generation i sobre si les sancions que s’aplicarien a l’empresa en cas d’incompliment cobririen l’import que es perdria dels esmentats Fons.

L’alcalde va respondre remetent a l’apartat de penalitats recollit en el plec de clàusules i a les tres tipologies de sanció estipulades, i el secretari de l’Ajuntament va confirmar que l’empresa Budelec S.L., tot i poder formar part d’un grup d’empreses, es presentava en solitari en tant que té personalitat jurídica pròpia.

En la seva intervenció, el portaveu d’Ametlla’t Pol Santaló va destacar el descens del cost de l’obra en un 70%, i va instar a tothom a remar en la mateixa direcció perquè l’empresa adjudicatària compleixi amb el termini acordat.

Pep Moret (ERC) va reivindicar la rebaixa del cost de les obres a la tasca endegada pel govern en el tram final de l’anterior legislatura, i va formular el prec de poder realitzar sessions plenàries mixtes, en format telemàtic i presencial alhora, per poder garantir l’assistència de la majoria dels càrrecs electes.

Amb tot, es va aprovar que la licitació s’adjudiqués a l’empresa Budelec S.L., amb els vots a favor dels regidors i regidores d’Ametlla’t i d’ERC, i l’abstenció dels de Junts per Catalunya.

El Ple va finalitzar amb l’anunci per part de l’alcalde de la pròxima liquidació del contracte amb l’empresa de Lleure Esportiu Illa i la votació de la seva resolució en un ple, i també de la reunió amb el veïnat de la zona de Can Draper per exposar-los la naturalesa urbanística de la futura construcció d’habitatges de protecció oficial en aquest àmbit gràcies de la subvenció rebuda de la Unió Europea.

Darrera actualització: 13.09.2023 | 14:03