Crònica del ple extraordinari de 15 de gener de 2024

Dimecres, 17 de gener de 2024 a les 00:00

Dilluns 15 de gener es va celebrar el primer ple de l’any, de caràcter extraordinari, en el qual va assistir la totalitat dels càrrecs electes del Consistori.

La sessió va constar de només dos punts. En el primer es va desestimar l’al·legació presentada a l’acord pres pel ple del passat 14 de novembre, referent a l'aprovació inicial del canvi de sistema de gestió del servei de neteja viària, amb els vots a favor dels regidors i regidores d’Ametlla’t, en contra dels de Junts per l’Ametlla, i l’abstenció dels d’Esquerra Republicana de Catalunya.

L’alcalde Jan Santaló (A’t) va exposar els motius pels quals es proposava desestimar l’al·legació que, ratificats pels serveis jurídics de l’Ajuntament, es basen en la no procedència de qüestionar la potestat del Consistori de gestionar i prestar un servei que li és propi, com és el de la neteja viària.

El regidor d’ERC Pep Moret va justificar l’abstenció del seu grup per coherència amb la posició mostrada en el ple del 14 de novembre.

Al seu torn, Josep Ganduxé (JXA) va explicar el vot negatiu del seu grup adduint que l’al·legació no discuteix la creació de l’empresa municipal, sinó que és respecte al canvi de gestió i a la manca d’informació de l’expedient.

El segon i darrer punt del ple va servir per aprovar inicialment, i per unanimitat, el plec de clàusules administratives particulars del servei de bar i restaurant de Can Camp.

En aquest sentit, l’alcalde va explicar que després d’analitzar l’evolució de les darreres concessions fallides d’aquest equipament, ara s’aposta per canviar el format per equiparar-lo a altres concessions que té el municipi i que sí que funcionen. En aquest sentit, la nova concessió serà per deu anys.

Tots els grups es varen mostrar d’acord amb aquesta nova estratègia, i es van instar a repensar l’ús d’aquest equipament si aquesta vegada tampoc prospera aquesta concessió.

Darrera actualització: 17.01.2024 | 14:22