Crònica Ple ordinari de 28 de gener de 2020

Dimarts, 28 de gener de 2020 a les 00:00

El Ple ordinari celebrat el passat dilluns 28 de febrer va constar de tretze punts, els quals gairebé no van generat debat tret de l’aprovació d’una moció presentada pels grups d’ERC, Junts per l’Ametlla i Ametlla’t  de rebuig a la resolució de la Junta Electoral Central respecte al M.H. President de la Generalitat Quim Torra i l’Eurodiputat Oriol Junqueras, i d’una moció d’urgència presentada per l’equip de govern relacionada amb el procés d’aprovació del catàleg de masies.

La moció de rebuig a la resolució de la Junta Electoral Central respecte al M.H. President de la Generalitat Quim Torra i l’Eurodiputat Oriol Junqueras va ser aprovada amb els vots a favor de tots els regidors/es d’ERC, Junts per l’Ametlla i Ametlla’t, i l’abstenció dels regidors del PSC i l’Ametlla en Comú Podem.

Inevitablement el debat va estar marcat pels fets esdevinguts la mateixa tarda al Parlament de Catalunya, on la Mesa del Parlament va acatar les directrius de la Junta Electoral Central (JEC) i va de treure l’acta de Diputat al MHP Quim Torra.

Els grups que varen presentar la moció, per boca dels seus portaveus, varen coincidir, amb matisos, a donar suport a la moció i a denunciar la incompetència de la Junta Electoral Central a l’hora de treure l’acta de diputat a un càrrec electe.

Per la seva banda, el regidor Durall (L’Ametlla En Comú Podem) es va sumar a aquesta denúncia, però va justificar la seva abstenció demanant que aquest tipus de mocions es presentin amb un consens més ampli i defensant que les institucions no poden quedar paralitzades.

Pel que fa a la moció d’urgència relacionada amb el catàleg de masies que s’està fent des de 2016, es va aprovar per unanimitat la modificació puntual del PGOU per adaptar-lo a la normativa vigent.

Darrera actualització: 28.01.2020 | 11:54