Crònica del Ple ordinari de 27 de setembre

Dimarts, 28 de setembre de 2021 a les 00:00

El dilluns 27 de setembre es va celebrar el primer Ple ordinari del curs polític 2021-2022, amb una sessió que va comptar amb la presència de tots els càrrecs electes tret del regidor Jan Santaló (A’t), que no va assistir-hi per motius professionals.

La sessió va començar amb l’aprovació, amb els vots a favor de tots els regidors i regidores i l’abstenció del regidor del PSC, Baldomero Reyes, de l’acta de la sessió anterior, i va prosseguir amb el punt “Informació d’alcaldia”, en què l’alcalde Pep Moret (ERC) va fer un repàs de l’estat dels contagis COVID-19 i de la campanya de vacunació al nostre poble, així com de l’atur.

El regidor d’Ensenyament Gustau Saeta (ERC) va exposar les dades d’escolarització, i la regidora de Medi Ambient Mireia Morillas (ERC) va explicar que el Consistori segueix treballant activament per trobar una solució a la problemàtica dels porcs senglar.

La regidora de Festes Raquel García a (ERC) va respondre a l’article publicat pel grup Junts per l’Ametlla al Diari de l’Ametlla de setembre, i va explicar que no hi havia hagut mala planificació en el pressupost de la Festa Major, ja que estaven contemplats els canvis atenent a l’evolució de les restriccions de la COVID-19.

Seguidament es va aprovar per unanimitat l’aprovació del Compte General de l’exercici 2020, així com l’esmena a l’acord de Ple pel que fa a l’assignació plus a professors/es de l’escola municipal de música, atès que hi havia error tipogràfic en la redacció que s’ha modificat i corregit, i que no té impacte pressupostari.

També es va aprovar per unanimitat la xifra del padró a data 1 de gener, que era de 8.777 habitants (al setembre és ja de 9.040), així com la destrucció de l’armament obsolet de la Policia local.

Canvi en el cartipàs

Un dels punts més rellevants va ser el canvi en el cartipàs municipal. L’alcalde Pep Moret (ERC) va explicar que a partir d’ara assumirà la regidoria d’Esports, atesa la renúncia del regidor Gustau Saeta (ERC), que mantindrà les àrees d’Ensenyament i Joventut.

Saeta va exposar la motivació d’aquest canvi adduint l’augment de les exigències de la seva tasca professional fora del Consistori, i sobretot per la voluntat de dedicar més temps i esforços a l’àrea de Joventut, una àrea que l’equip de govern vol potenciar per donar resposta a les demandes d’un dels col·lectius, el jovent, més damnificats per la pandèmia.

El regidor Baldomero Reyes (PSC) es va mostrar conforme amb aquests canvis, i la regidora Dolors Ferrer (JXA), havent reconegut la tasca duta a terme per Saeta com a regidor d’Esports, va mostrar la inquietud del seu grup sobre la capacitat de l’alcalde d’assumir una regidora més a les que ja encapçala, tenint en compte que Esports requereix molta dedicació i presencialitat. Alhora, també va mostrar el seu acord amb la necessitat de reforçar i potenciar la regidoria de Joventut

Nova denominació de dues regidories

Jaume Durall (AC) va explicar que la regidoria d’Igualtat passa a denominar-se Igualtat, Feminismes i LGTBI+, un canvi que té com a objectiu reivindicar el feminisme com a motor de canvi i com a moviment inclusiu i plural, al alhora que s’afegeix de forma explícita la part de polítiques LGTBI+, mostrant el compromís de la regidoria amb els drets i les polítiques LGTBI+.

Per altra banda, la regidoria de Sanitat a partir d’ara es denominarà Salut Pública i Benestar Animal, per adequar d’una manera més real el nom de la regidoria al marc de treball de la mateixa.

Mocions

Es varen aprovar per unanimitat dues mocions. A la primera l’Ajuntament dona suport a la proposta presentada per les Associacions de Voluntaris de Protecció Civil de Catalunya perquè els sigui concedida la Creu de Sant Jordi, i tots els grups polítics varen coincidir a destacar, lloar i agrair la tasca duta a terme pel cos de voluntaris d’aquest cos a l’Ametlla del Vallès.

Amb la segona moció, el Consistori s’adhereix al projecte “No puc esperar!” que, promogut per l'Associació de malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya, vol facilitar el dia a dia de les persones que per un problema mèdic no contagiós (malalties inflamatòries intestinals) necessiten utilitzar urgentment un lavabo.

Aquesta moció va prosperar a partir d’una instància presentada per l’Anna Barrera, estudiant de 2n batxillerat que està fent el treball de recerca sobre aquesta problemàtica i que té interès en donar-hi visibilitat.  

Precs i preguntes

En aquest punt del Ple l’equip de govern va informar que en breu s’instal·laran les senyeres i la pancarta “Llibertat i amnistia” a la façana de l’Ajuntament, i l’estelada a la rotonda de Can Draper.

Interpel·lat pel grup de Junts per l’Ametlla, es va informar que no s’ha rebut cap petició de llicència per a la instal·lació d’una cimentera al polígon Monguit, i que les obres que s’havien de fer aquest estiu a l’escola Bertí es faran l’estiu vinent, juntament amb les programades, ja que l’empresa que va guanyar l’adjudicació no ha acomplert el contracte. En aquest sentit, l’Ajuntament ha iniciat els tràmits pertinents per sancionar l’esmentada empresa.

Darrera actualització: 28.10.2021 | 09:30

Vídeo - Àudio