Protocol de votació del 14 de febrer

Dimecres, 10 de febrer de 2021 a les 12:00

Diumenge vinent se celebraran les eleccions al Parlament de Catalunya, i l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès ha adoptat totes les mesures de seguretat que ha indicat la Generalitat de Catalunya per tal que la jornada electoral es desenvolupi amb la major normalitat possible.

La seu electoral serà el pavelló poliesportiu, una instal·lació àmplia, amb bona ventilació, i que permet la votació lineal (entrada i sortida al recinte per portes diferents). Allà s’hi duran a terme tasques de desinfecció, es dotarà els membres de les meses i el personal de l’administració de material d’autoprotecció, i es farà una gestió de les cues per evitar aglomeracions i garantir la distància de seguretat.

Per tal de vetllar pel correcte desenvolupament de la jornada, es comptarà amb la presència de 14 persones de l’administració, 4 membres de del cos de Protecció Civil, 3 agents de la Policia Local, 2 persones de control de les cues i 2 bidells.

Ateses les circumstàncies, el procés de votació es preveu més lent del que és habitual, i és per aquest motiu que es demana paciència i comprensió a la ciutadania, en pro de la seguretat de tothom.

Indicacions

- La Generalitat de Catalunya recomana distribuir els votants per franges:

 - 9 a 12h: col·lectiu de risc.
- 12 a 19h: els votants no pertanyents ni als col·lectius de risc ni en quarantena.
- 19 a 20h: el col·lectiu de persones en quarantena – contagiats, contactes estrets i sospitosos de tenir la COVID.
Durant la darrera hora de votació els membres de la mesa utilitzaran equips de protecció individual (EPI) integrals d‘alta seguretat. Se’ls hauran de posar entre les 18.40 i 19h per torns, quedant sempre dos membres en custòdia de l’urna i per seguir amb el procés electoral.
Les persones contagiades, contactes estrets i sospitosos hauran de dur un certificat de desplaçament per la crisi sanitària per la COVID-19 o document equivalent vigent amb la finalitat única de trencar el confinament obligatori per exercir el seu dret a vot. L’autoritat competent els podrà demanar la seva presentació.

- Es recomana que els ciutadans portin la papereta amb el seu vot de casa.

- Es recomana abrigar-se bé, ja que el pavelló és un indret fred i les cues es faran a la pista coberta de l’exterior del recinte.

- En tot moment és obligatori l’ús de la mascareta i mantenir la distància de seguretat. Tan sols es pot treure un instant si els membres de la mesa ho requereixen per fer la identificació. L’incompliment d’aquesta norma pot suposar no poder accedir a la zona de votació.

- Els menors de 18 anys no podran accedir ni a la zona de cues ni a dins del recinte de votació. S’insisteix en que els votants no assisteixin al recinte acompanyats d’infants i de cotxets.

- Un cop efectuada la votació es demana abandonar la zona per evitar aglomeracions.

Cues

- Les cues es faran a l’exterior del pavelló, concretament a la pista coberta annexa.

- Hi haurà dues cues: una per a persones de risc i/o vulnerables, i una altra per a la resta.

- Al terra hi haurà unes marques a 2 metres de distància les unes de les altres per establir la distància de seguretat. Damunt de cada marca s’hi col·locarà un únic elector.

- Només les persones dependents podran estar acompanyades.

- L’accés a les cues es farà pel carrer la Mina, al costat de l’entrada habitual del pavelló.

- Els gestors de cua vetllaran pel compliment d’aquests requisits, i també resoldran possibles dubtes que es puguin tenir a l’hora d’accedir al recinte de votació.

Recinte de votació

- S’hi accedirà d’un en un.

- Un cop dins del pavelló es demana el màxim silenci per garantir la comunicació entre els membres de les meses i, també, per reduir el risc de contagi de COVID-19.

- A l’accés al recinte electoral hi haurà dues cues, una per a les persones que portin el vot de casa, i l’altra per les que no el portin i hagin d’agafar el sobre i la papereta i fer ús de les cabines de votació (sense tocar les cortines).

- Amb el vot ja preparat, s’accedirà a una zona on s’haurà de mostrar el DNI als representants de l’administració, els quals indicaran a quina mesa s’ha d’efectuar la votació.

Votació

- Un cop a la mesa, s’haurà de mostrar el document identificatiu (DNI, passaport o permís de conduir) o deixar-lo en una safata. Un cop s’hagi estat inscrit a la llista de votants, es mostrarà el sobre a la presidència de la mesa, la qual donarà accés a la urna per tal que el propi votant dipositi el seu vot.

- Un cop finalitzada la votació, s’efectuarà la sortida per la zona indicada, ubicada a la banda oposada del pavelló per on s’hi ha accedit.

Darrera actualització: 10.02.2021 | 13:11