Un centenar de veïns comparteixen visions sobre Can Draper

Dimarts, 12 de març de 2019 a les 06:00

El passat dilluns 11 de març el Casal de la Gent Gran va acollir la sessió informativa sobre la Modificació Puntual del PGO i el Pla Parcial de dues illes a la zona de Can Draper de l’Ametlla del Vallès. El consistori va exposar l’evolució de l’actuació davant d’un centenar de veïns i veïnes.

Després que l’arquitecta municipal posés el projecte en antecedents, acompanyada per les intervencions de l’alcalde Andreu González i la regidora de comunicació Dolors Ferrer, els assistents van compartir diverses inquietuds. 

Es van resoldre dubtes pel que fa al pas d’habitatges unifamiliars a plurifamiliars, una decisió política presa l’any 2006 amb el vot en contra de l’actual equip de govern. També sobre el nombre d’habitatges protegits i la seva reubicació, així com la decisió d’usos del terreny i la seva adaptació per reduir-ne l’impacte paisatgístic.

A continuació es van abordar els possibles problemes de mobilitat a l’entrada del poble que plantejaven alguns afectats, segons els quals aquests incrementarien arran del nou sector comercial. L’arquitecta va anunciar, d’una banda, que l’Ajuntament publicarà al web municipal l’estudi de mobilitat elaborat per la Generalitat tan bon punt s’aprovi.

De l’altra, Andreu González va assegurar que aquest hipotètic bloqueig del tràfic no suposarà, en cap cas, la construcció en un futur d’una nova carretera que malmeti el territori agrícola de la part sud del municipi, una àrea titllada per l’equip de govern com a “intocable”.

Els assistents van advertir el canvi de la imatge del poble, que el situaria a la línia que han seguit viles veïnes com Lliçà o la Garriga, i la repercussió que pot tenir el supermercat Esclat per al petit comerç del centre de l’Ametlla. L’alcalde va insistir que es tracta de qüestions que els tècnics municipals ja han tingut en compte a l’hora d’avaluar la viabilitat del projecte. 

Darrera actualització: 12.03.2019 | 18:41

Imatges

CAN DRAPER CAN DRAPER