Nou servei de Transport a Demanda a l’Ametlla del Vallès

Dilluns, 29 d'abril de 2019 a les 00:00

Avui dilluns 29 d’abril es posa en marxa el nou servei de Transport a Demanda (TAD), de la mà de l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) i de l’àrea de Mobilitat de l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès.

Aquest servei el realitzen els taxis del municipi. Els veïns/es que vulguin fer-ne ús, han de reservar-lo prèviament, trucant al telèfon de l'AMTU 900 69 65 66. La reserva s’ha de fer el dia abans, indicant l’origen, la destinació, l’horari, i les persones que en faran ús. El TAD és un servei de transport públic compartit i, per tant, en cas de fer rutes similars, els usuaris comparteixen el transport. En aquest sentit, sempre es garanteix el punt d'origen i el de destinació, però el recorregut pot variar en funció de les demandes dels usuaris. En el moment en què ja s'ha completat l'organització del servei per al dia sol·licitat, l’AMTU informa l’usuari que la reserva ja és efectiva.

Pel ciutadà, el transport té un preu de només 1 euro, ja que l'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès es fa càrrec d'una part del cost del servei.

El servei de Transport a Demanda de l'Ametlla del Vallès facilita la connexió de tots els ciutadans i ciutadanes del municipi, especialment dels que es troben més allunyats del centre urbà i de serveis principals com: l’Ajuntament, el C.A.P, la Zona Esportiva, Can Camp (espai municipal) o el Centre Comercial. Per això, el servei es fa amb origen o destinació a una d’aquestes parades. 

Durant els primers tres mesos, el TAD de l’Ametlla del Vallès estarà en fase de prova pilot, durant la qual es testarà el seu funcionament i, posteriorment, es podran fer les modificacions oportunes.

L’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) és l’encarregada d’implementar i gestionar el nou servei de servei de Transport a Demanda (TAD). De fet, és l’entitat que està liderant la implantació del Transport a Demanda a Catalunya. Ja són 14 els TAD’s que l’AMTU ha implementat a Catalunya, amb una oferta de més de 15.000 viatges anuals.

Darrera actualització: 29.04.2019 | 13:44