Noves accions a parcs i jardins

Dimarts, 31 d'agost de 2021 a les 00:00

Amb l’arribada de la calor, els vegetals, especialment les plantes de jardineria, tendeixen a partir elevats estressos hídrics que els poden ocasionar malalties o problemes funcionals i, fins i tot, la mort. En aquest sentit, aquest 2021 ha estat un any molt sec i algunes d’aquestes espècies dels parcs i jardins n’estan patint les conseqüències. És  per això que s’han iniciat diverses iniciatives per a garantir la seva supervivència.

Una de les accions que s’ha realitzat ha estat la poda en verd de diversos arbres del poble. Aquestes podes, que també són útilS per garantir la seguretat de caminants i vehicles, permeten reduir la massa foliar i, per tant, minimitzar la pèrdua d’aigua dels vegetals. Si no es fa així, molts arbres fan una purga natural de les fulles per evitar la pèrdua d’aigua i una possible mort per deshidratació.

Una altra estratègia que s’està seguint és l’aplicació de restes vegetals triturades a la base de diversos arbres i arbusts. Aquest triturat s’ha realitzat a partir de podes i de segues dels mateixos vegetals i s’apliquen a la base per repetir el que passa a un bosc. Les fulles i les branques que cauen a terra, es descomponen i nodreixen els vegetals. En el cas dels de la via pública, la nostra obsessió per retirar-ne les fulles i les restes de vegetació empobreix el sòl i acaba afectant el potencial d’alimentació dels vegetals. Per això, és imprescindible retornar aquests nutrients extrets en forma de triturat a la base de la vegetació de parcs i jardins.

Finalment, i com a darrera estratègia, s’estan fent recs en llocs concrets amb sistemes eficients (micro aspersió o gota a gota), per tal de garantir uns mínims d’aigua que evitin la mort d’aquestes espècies, algunes d’ells poc adaptades a les condicions de sequera extrema que estem patint.

La regidoria de Medi Ambient treballa per mantenir el nostre entorn natural.

Darrera actualització: 31.08.2021 | 09:25