Idees i paraules: "Teixir aliances per una vida lliure de violències sexistes"

Dilluns, 23 de novembre de 2020 a les 00:00

Amb motiu dels actes coommemoratius del 25N a l'Ametlla del Vallès, i en el marc del cicle de conferències "Idees i paraules" que organitza l'àrea de Cultura i coordina en Jordi Sedó, dijous vinent tindrà lloc la xerrada "Teixir aliances per una vida lliure de violències masclistes", unes reflexions al voltant de l'ús del sistema penal per a erradicar la violència vers les dones, a càrrec de Gemma Nicolás, advocada i doctora en dret.

La conferència es podrà seguir en directe a través del canal Youtube de l'Ajuntament.

Contingut de la conferència:

Els últims anys, hem assistit a una lamentable allau de notícies que tenien com a protagonista passiu una dona. Dones joves, dones grans, menors, dones d’ètnies diferents i dones com la veïna que viu al costat de casa. Dones, però amb un desafortunat denominador comú: haver estat víctimes de la violència per part d’un home o d’un grup d’homes.

Una violència que pot prendre formes diverses: des de la brutal agressió que atempta contra la integritat física de la víctima a la més subtil que s’exerceix des de l’àmbit psicològic a través d’insults, menyspreu, vexacions, limitacions de la llibertat i coses semblants, passant, naturalment per l’abús sexual, que pot adoptar també diverses formes, totes elles, execrables. Una violència que no és nova, que sempre ha existit, amagada, però, de la llum pública i que ara comencem a conèixer perquè, cada cop més víctimes s’atreveixen a denunciar-la.

Darrera actualització: 23.11.2020 | 09:44