Cicle de Caminades de l'Ametlla 2020

El Cicle de Caminades de l’Ametlla va celebrar el seu desè aniversari el 2018. Aquesta és una activitat que va sorgir a resultes del projecte d’itineraris per l’Ametlla que es realitzà amb motiu del Milcentenari, quan des de la regidoria de Medi Ambient es projectaren quatre caminades per descobrir els quatre itineraris marcats: les masies i els refugiats, la muntanya mitjana, les font i el bosc de ribera, i la biodiversitat i els arbres monumentals, comptant amb la ponència d’experts en cada àmbit .

L’any següent es va decidir crear un cicle estable de 4 caminades anuals al voltant dels  entorns que representen els quatre itineraris. Any rere any, el projecte va evolucionar i es projectaren les caminades introduint variacions per fer salut i, alhora, donar a conèixer una mica millor la riquesa del nostre entorn.

El cicle de caminades està pensat per a totes les edats i les sortides poden fer-se en família. Són recorreguts fàcils per l'entorn més immediat de l’Ametlla del Vallès, amb una durada de dues o tres hores, amb poc desnivell la majoria d’elles, excepte la del recorregut per la muntanya mitjana “Els Cingles del Bertí”.  És recomanable portar calçat adequat, alguna cosa per esmorzar, aigua i gorra, de manera especial en els recorreguts de més llarga distància

Enguany, el cicle es composa de les caminades següents:


29 de març: caminada “Les Masies”.

9h Sortida del Parc 1 d’octubre.

Guiatge comentat:  per Lluís Puig, expert caminaire i gran coneixedor de l’entorn del nostre poble.


17 de maig: caminada “Els Cingles”.

9h sortida del Santuari de Puiggraciós.

Guiatge comentat: per Lluís Puig


22 d’agost Caminada Els Torrents

9h sortida de la plaça de l’Ajuntament.

Guiatge comentat:  per Lluís Puig


20 de setembre: caminada “L’Ametlla, de poble rural a poble d’estiueig”

11h sortida de l’Ajuntament

Guiatge comentat: Enric Costa Argemí, historiador i tècnic de patrimoni de la Garriga.


INSCRIPCIONS

Les caminades són conduïdes pel grup de caminades “3 i Més” i tenen el valor afegit d’aportar coneixement sobre l’entorn del poble. Cada sortida compta amb un ponent aficionat o professional que aporta pinzellades d’història i cultura sobre el què es visita. A mida que s’apropa la data, podeu obtenir informació més detallada de cada caminada a través del web municipal o enviant un correu electrònic a esports@ametlla.cat.

Totsels participants al cicle de caminades estaran coberts amb una pòlissa d’accidents contractada per l’ajuntament.  Per aquest motiu es necessita el vostre nom i cognoms i DNI.  Podeu fer la inscripció a l’avançada a través de la pàgina web o el mateix dia de la caminada al lloc de sortida (1/2 hora abans).

Darrera actualització: 17.01.2020 | 13:34
Darrera actualització: 17.01.2020 | 13:34