Fundació Teràpia a Cavall

Es un centre de teràpies assistides amb cavalls amb certificació internacional que te objectiu millorar la qualitat de vida d’infants amb discapacitat que inclou el moviment del cavall i el seu entorn en el seu procés de rehabilitació.

A llom dels cavalls, la vida pot semblar més brillant.

Infants que tenen dificultat per caminar, aprenen a donar els seus primers passos cap la independència.

Infants que viuen en un món d'immobilitat, experimenten un món de moviment.

Infants que viuen en el seu propi aïllament, aprenen a connectar

Objectius:

Fundacio Teràpia a Cavall es una entitat sense ànim de lucre dedicada a millorar la qualitat de vida d’infants amb diversitat funcional o necessitats especials oferint una combinació única de cavalls, teràpia i en un entorn natural, segur i divertit.

El nostre objectiu es ser capaços de proporcionar a tots els infants una oportunitat per “millorar les seves vides… avançant amb cada pas independentment de la seva situació financera.

Un equip d’experimentats fisioterapeutes i professionals especialistes en cavalls, amb el suport d’un equip de voluntaris dedicats a desenvolupar i implementar estratègies terapèutiques que fomenten el creixement basat en les fortaleses de cada infant.

A qui van adreçades?

Fundació Teràpia a Cavall dóna servei a infants a partir dels 18 mesos amb discapacitat física, retards del desenvolupament i aprenentatge, autisme, paràlisi cerebral, esclerosi múltiple, distròfia muscular, ictus infantil, traumatisme cranioencefàlic, hemiparèsia, síndrome genètics, síndrome de Rett….

Les relacions que desenvolupen entre l'equip terapèutic, l'equip de voluntaris, els usuaris i els seus cavalls coterapeutas són els catalitzadors per a la transformació en la vida dels nostres participants.

Voluntariat

No som res sense els nostres voluntaris. La nostra dedicada comunitat de voluntaris dóna generosament el seu temps i energia perquè avanci la nostra missió. Som molt afortunats per tenir voluntaris compromesos que ens ajuden dia a dia amb els nostres nens i nenes i cavalls. L'únic requisit per ser un voluntari en la nostra entitat és un compromís amb la nostra missió i valors, respecte pels nostres usuaris, cavalls i equips, així com del compromís de temps.

Són voluntaris de FTAC aquells que destinen un espai del seu temps a desenvolupar iniciatives en pro de l’acció social de Fundació Teràpia a Cavall. Són totes aquelles persones que creuen possible que les idees positives i el canvi pot fer-se visible i implementar-ne.

Sense la dedicació i feina compromesa dels nostres voluntaris, la nostra missió — portar els extraordinaris beneficis de les teràpies assistides amb cavalls a infants i adults amb diversitat funcional —no seria més que paraules damunt un paper. El voluntariat a Fundació Teràpia a Cavall és molt més que una donació regular de temps i servei. Implica esdevenir part d'una comunitat més gran.

Apunta’t a l’Equip de Voluntaris de la Fundació Teràpia a Cavall

T’apassiona la natura?

Vine a formar part de l’Equip de VOLUNTARIS de la Fundació Teràpia a Cavall:

Si ...

T’agrada la natura.

Vols contribuir a la millora la qualitat de vida dels infants amb discapacitat.

Vols compartir el teu temps ajudant a infants amb necessitats especials.

Vols aprendre com tenir cura d’un cavall.

Vols conèixer la Fundació Teràpia a Cavall de la mà dels seus responsables.
Vols fer noves amistats.

I tens més de 18 anys... No hi ha dubte, ets dels nostres!

Vine a formar part de l’equip, t’esperem!

Qui som?

L’equip de voluntaris de la Fundació Teràpia a Cavall (FTAC) és un projecte de voluntariat social que en formem part persones amants de la natura i els cavalls i compromeses amb el benestar dels infants amb discapacitat

Què fem?

Participem en les activitats terapèutiques assistides amb cavalls, en cap de setmana i l’horari de tarda, sempre en coordinació amb l’equip de professionals de la FTAC.
Les actuacions són diverses, com ara: suport a l’organització de les sessions, la preparació dels cavalls, guia dels cavalls, arranjament d’espais i entorn,

Què oferim?

Participació en la millora de la qualitat de vida dels infants amb discapacitat.

Contacte amb la natura.

Coneixement directe d’un centre de teràpies assistides amb cavalls amb reconeixement internacional.

Formació en matèries relacionades amb la cura, manteniment i comportament dels cavalls.

Relació amb altres persones compromeses amb el medi natural, el benestar dels infants i dels cavalls.

Què demanem?

Compromís.

Ganes de participar en el projecte.

Dedicar un mínim de 2 hores a la setmana durant 4 mesos.

 

Apartat de correus 76 - 08480 L'Ametlla del Vallès - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 606967085
Adreça electrònica: rehabilitacio@fundacioterapiaacavall.org
Adreça electrònica: voluntariat@fundacioterapiaacavall.org
Lloc web: www.fundacioterapiaacavall.org
Darrera actualització: 27.04.2017 | 17:38