Ajuts COVID-19

Ajudes COVID-19: un deure moral i una necessitat imperiosa

La situació de pandèmia provocada per l’aparició de la Covid-19 aquest darrer any ha tingut un impacte nefast sobre l’economia de la gran majoria de països del món. Catalunya no ha estat una excepció, i el Govern de la Generalitat s’ha vist obligat a prendre mesures de restricció extraordinàries per tal d’evitar el col·lapse dels centres sanitaris. Això, si bé és cert que, per una banda, ha permès garantir l’accés a la sanitat dels nostres conciutadans, també és cert que, per l’altra, ha comportat un gran perjudici a una part molt important del teixit empresarial del nostre país.

Paral·lelament, els ajuts per compensar aquesta parada per motius de salut pública, no han estat a l’alçada per garantir la supervivència d’una part molt important dels negocis. Els fons europeus arriben tard i amb un sistema que facilita la seva adjudicació a grans empreses, el Govern estatal ha traslladat la responsabilitat a les autonomies i, aquestes, atrapades sota el jou del sostre de dèficit (imposat paradoxalment pel mateix Govern estatal), han donat una resposta molt minsa a les necessitats reals d’emprenedors i pimes.

Des de l’Ajuntament, tot i ser plenament conscients de les nostres limitacions pressupostàries i sense voler caure en la demagògia fàcil de presentar-nos com els salvadors del teixit empresarial del poble, hem volgut aportar humilment el nostre petit gra de sorra per ajudar, en la mesura de les nostres possibilitats, a qui més malament ho ha passat aquest últim any. Sabem que la situació és difícil. Però amb aquestes ajudes ens agradaria enviar un missatge clar als veïns de l’Ametlla del Vallès: l’Ajuntament està amb vosaltres i farà tot el que estigui a les seves mans per ajudar-vos. Perquè si alguna cosa ens ha ensenyat aquesta crisi és que només podem estar bé si tots estem bé.

Equip de govern

Darrera actualització: 28.04.2021 | 19:11
Darrera actualització: 28.04.2021 | 19:11