L’ Ametlla del Vallès: zona cardioprotegida

Dissabte, 11 de novembre de 2017 a les 00:00

L’Ametlla del Vallès és zona cardioprotegida. Què significa? A l’Ametlla tenim 5 desfibril·ladors (DEA) instal·lats a equipaments municipals estratègics com el Camp de Futbol, el Pavelló, l'Ajuntament, el Casal de la Gent Gran i el Centre Esportiu Municipal Illa Activa, i un altre de mòbil en el cotxe patrulla de la Policia Local.

Després d’un procés de formació, els agents de la Policia Local i una bona part dels monitors, coordinadors i bidells de la zona esportiva també han estat formats amb el curs de SVB (suport vital bàsic) i DEA.

A Europa, cada any, milers d'homes i dones pateixen un col·lapse i moren per un atac de cor. Sovint, la seva mort es podria haver evitat si s'hagués practicat immediatament la resuscitació cardiopulmonar (compressió del tòrax per fer que la sang flueixi) i la respiració de suport (per introduir oxigen als pulmons).

Si hi afegim l'ús d'un desfibril·lador extern automàtic, que mitjançant una descàrrega elèctrica controlada al cor pot restablir la funció cardíaca, el nombre de supervivents a un col· lapse creix en gran mesura.

Per l’any 2018 l’Ajuntament treballa en la realització de més cursos de formació en suport vital bàsic i desfibril·lador adreçats a monitors i tècnics esportius de les entitats esportives municipals, personal municipal i Policia Local.

Comptem amb l’empresa PROTEC-LIFE, especialistes en formació en emergències mèdiques i reanimació cardiopulmonar i DEA, que dóna suport a l’Ajuntament en la programació i realització dels cursos, l’adquisició dels desfibril·ladors, la legalització i donada d’alta dels aparells i de les persones autoritzades a fer-ne ús, així com tot l’assessorament necessari per a portar a terme el projecte amb garanties.

És important que tots els ciutadans tinguem coneixement de la ubicació dels desfibril·ladors i que hi hagi gent preparada per a utilitzar-lo si cal. Davant d’una situació en què sigui necessari, a banda de la imprescindible trucada al 112, tinguem present el número de la Policia Local (93 842 28 45): els agents que es desplacen amb el cotxe-patrulla porten un DEA i estan formats per fer-lo servir.

Darrera actualització: 11.11.2017 | 10:43