L'exalumna de l'Escola Municipal de Música de l'Ametlla del Vallès, Mariona Camats, guanya la Beca Internacional Pau Casals 2016

Dijous, 6 d'octubre de 2016 a les 10:13

El jurat de la Beca Internacional Pau Casals 2016, presidit per Marta Casals i format per grans figures internacionals com Lluís Claret, Claudio Bohorquez, Julius Berger i Josep Maria Escribano, ha concedit la beca a la jove violoncel•lista de 19 anys Mariona Camats Torrents, exalumna de l'Escola Municipal de Música de l'Ametlla del Vallès.

El dissabte 1 d’octubre, a l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell, van tenir lloc les audicions dels set candidats a aquesta beca Internacional. Durant tot el dia van interpretar davant del jurat el Preludi, la Sarabanda i la Giga d'una de les Suites de Bach, i el primer moviment amb cadença del concert en re major de Haydn. Els joves finalistes que provenien de Madrid, Alacant, Barcelona, i també de Turquia, Letònia i Hongria, van destacar pel seu altíssim nivell d'execució.

Marta Casals, vídua del Mestre Casals i presidenta del Jurat, va destacar la gran vàlua de tots els candidats i l’alt nivell que els finalistes a la Beca van assolint any rere any. En aquest sentit, va insistir que la Beca Pau Casals, des de la seva creació el 1984, ha ajudat a més de cinquanta violoncel•listes a ampliar els seus estudis i consolidar el seu nivell de formació.

La guanyadora de l’edició 2016, Mariona Camats Torrents, és nascuda a La Garriga (Vallès Oriental, Barcelona) el 1997.

Va començar a estudiar violoncel a l’edat de 6 anys amb la professora Anna Mora a l’Escola de Música de l’Ametlla del Vallès i posteriorment amb el violoncel•lista Lluís Claret al Conservatori de Sant Cugat del Vallès. Actualment està cursant els estudis superiors al Leopold- Mozart-Zentrum de la Universitat d’Augsburg (Alemanya).

Ha realitzat masterclasses i actuacions a França, Alemanya, Anglaterra, Itàlia, Holanda i Àustria, col•laborant amb el grup Violoncel•listes de Barcelona, la Compañía Corella Ballet i, com a solista, amb la Jove Orquestra Simfònica del Vallès -amb Gilles Apap- i amb la JONC Philarmonia -amb Manel Valdivieso-. Ha rebut classes magistrals de Gary Hoffman, Julius Berger, Jens Peter Maintz, Laurence Lesser, Amit Peled, Maria de Macedo, José Mor, Asier Polo, Lluís Claret, Damien Ventula, Hillel Zori, Carey Beth Hockett i Jacob A. Shaw.

Darrera actualització: 06.10.2016 | 10:15