Nou habitatge social tutelat per Càritas

Dijous, 26 d'octubre de 2017 a les 12:55

El passat dimarts 17 d'octubre es va inaugurar un habitatge social a l'Ametlla del Vallès, del qual se'n beneficien actualment dues persones en situació de vulnerabilitat i sense casa, i que és la culminació d'un projecte endegat per Càritas Parroquial que ha comptat amb el suport de les àrees de Benestar Social i de Territori de l'Ajuntament.

Aquest projecte es va iniciar fa aproximadament un any amb la voluntat de donar resposta a situacions d'emergència social en termes de vivenda, un cop detectada aquesta necessitat al nostre municipi.

Càritas Parroquial es va posar en contacte amb els propietaris d'un habitatge de l'Ametlla del Vallès actualment en desús, i va acordar amb ells la sessió d'ús d'aquest per un termini de 10 anys, a canvi d'assumir les obres de condicionament per fer-lo habitable i el seu manteniment.

En aquest sentit, es va dotar la casa de mobiliari així com dels estris domèstics necessaris, gràcies a donacions de veïns i gent anònima, i de les empreses Bricodepot i Cerigres.

Com que Càritas només té cedit un habitatge tutelat, el període de cessió a les persones és limitat en el temps per tal de poder donar la mateixa oportunitat a altra gent que ho necessiti, que haurà de ser beneficiària de Càritas, trobar-se en una situació d'emergència social i estar al llindar de la pobresa o per sota.

Inauguració

El dimarts 17 d'octubre es va fer la inauguració d'aquest habitatge, la qual va comptar amb la presència de l'alcalde Andreu González, dels regidors/es Roser Ametller, Carles Borràs i Dolors Ferrer, de les treballadores socials de l'Ajuntament, de membres de Càritas Parroquial, dels propietaris de la vivenda, dels dos residents actuals i del mossèn Hernán Urdaneta.

Una cop vistes les millores realitzades a la casa, l'alcalde Andreu González va prendre la paraula per agrair la gran tasca que fa dia rere dia Càritas Parroquial, així com a totes les persones que han fet possible que aquest projecte tiri endavant. 

Alhora, també va dir que espera que aquesta iniciativa de Càritas no sigui esporàdica i es pugui
repetir.

Darrera actualització: 26.10.2017 | 12:59