Segona eFira de l'Ametlla del Vallès

Dimecres, 12 de setembre de 2018 a les 00:00

El certamen s'inscriu a la Setmana Europea de la Mobilitat que, sota el lema "combina i mou-te", compta amb altres activitats com una bicicletada familiar i una caminada temàtica.

El municipi celebrarà la segona eFira el dissabte 22 de setembre dins de la Setmana Europea de la Mobilitat 2018. L'edició d'enguany, que es durà a terme a la Plaça de l'Ajuntament de 10h a 15h, fomentarà la participació dels més joves a través de tallers fotovoltaics i donarà protagonisme a la presentació de marques de vehicles que comencen a tenir molta autonomia, així com a col·loquis sobre eficiència energètica i mobilitat sostenible o la xerrada del canvi climàtic amb Francesc Mauri.

Una de les grans novetats de l'eFira de l'Ametlla del Vallès són els tallers fotovoltaics que s'organitzaran pels estudiants dels centres educatius ametllatans que hi vulguin participar. Les activitats consistiran a connectar i desconnectar tres plaques fotovoltaiques. Els participants més ràpids seran premiats amb joguets fotovoltaics.

El certament donarà protagonisme a la presentació de les últimes novetats sobre conducció autònoma de Tesla i semi-autònoma del Nissan Leaf i els nous models de Renault, Kia i Hyundai amb més de 400 km d'autonomia. També hi seran presents el nou estand d'eNàutica; el carregador domèstic de càrrega bidireccional de CITCEA – UPC per interconnectar cases, oficines, hotels i naus amb vehicles elèctrics; la nova App Master Chef Energy amb sensors avançats low cost de fàcil instal·lació i Apps de les bateries de motos elèctriques, entre d'altres.

Un altre puntal serà la xerrada sobre canvi climàtic "Què hi puc fer jo?" amb el meteoròleg de TV3 Francesc Mauri que començarà a les 12h. També hi haurà un col·loqui sobre aïllament en la rehabilitació d’habitatges a càrrec de Toni Guardia d'Aislaconfort a les 11:30h i un sobre mobilitat i carregadors bidireccionals domèstics i industrials per V.E. Roberto Villafafila de CITCEA-UPC a les 13h. La fira es consolida així com una porta oberta a tots els ciutadans que vulguin conèixer les novetats sobre eficiència energètica, mobilitat sostenible i noves tecnologies.

El poble s'adhereix a la Setmana Europea de la Mobilitat 2018, anteriorment anomenada Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, promovent hàbits de mobilitat més sostenibles i saludables com els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicles més sostenibles. Un any més, en el marc de la campanya, l'Ajuntament organitza diferents activitats com una bicicletada familiar el 16 de setembre i la caminada "Violències a l'Ametlla medieval" el dia 23. Aquesta darrera commemorarà el desè aniversari de caminades amb un projecte el·laborat i guiat per Enric Costa Argemí amb la col·laboració de l'AFA.

Diumenge 16
Bicicletada familiar centre poble i CITA

HORA: a les 10 h
LLOC: a la plaça de l’Ajuntament
ORGANITZA: Ajuntament, Illa Activacentre esportiu municipal i Protecció Civil

Inscriu-te aquí

Diumenge 23
Caminada Violències a l'Ametlla medieval

HORA: a les 10.30 h
LLOC: a la plaça Vella
ORGANITZA: Àrea d'Esports i 3 i més
COL·LABORA: A. F. A.

Inscriu-te aquí

Darrera actualització: 13.09.2018 | 10:20